Slide
Slide

Москва. Владимир Путин днес обяви допълнителни мерки в подкрепа на най-засегнатите сектори на руската икономика, включително и туризма, съобщава АТОР. Малките и средните предприятия ще могат да получават субсидия за заплатите на служителите си, а 23 милиарда рубли ще бъдат отпуснати за подпомагане на авиокомпаниите.
Малките и средните предприятия ще могат да получават субсидии, които ще са в помощ на компаниите в изплащането на заплати за април и май 2020 г. Както обясни Владимир Путин, размерът на субсидията ще се изчислява в зависимост от броя на заетите в компанията – по 12 130 рубли на служител на месец. Основното условие за компаниите ще бъде да поддържат нивото на персонал в предприятията да бъде поне 90% (след 1 април 2020 г.).
Заявленията за субсидии могат да се изпращат от 1 май 2020 г. От 18 май ще се изплащат сумите за април, а през юни – за май. Повечето туристически компании са малки и средни предприятия в Русия.
„В Москва тази сума е под равнището на издръжка. Но мисля, че много туристически компании ще се опитат да се възползват, въпреки че ще бъде трудно да се запази заетостта на нивото от 90% „, заяви изпълнителният директор на Space Travel Артур Мурадян.

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията