Велоалея ще свързва Балчик с курортен комплекс „Албена“
Велоалея ще свързва Балчик с курортен комплекс „Албена“
Slide
Slide
Slide
Slide

Балчик. С европейско финансиране, Община Балчик започва възстановяването на 8,7 км велосипедна алея от гр. Балчик до Курортен комплекс „Албена“, съобщиха от ОИЦ-Добрич. Проектът „Възстановяване на велоалея в сервитут на път DOB 1149“ е на стойност 262 942, 90 лв. и се осъществява със средства от Стратегията на Местната инициативна група „Балчик-Генерал Тошево“, по подмярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“.

Ще бъде ремонтиран велосипеден маршрут, който не е поддържан повече от 30 години. Това е довело до обрастването му с дървета и храсти, липса на асфалт на много места и разрушаване в много от участъците.

Планираните проектни дейности включват възстановяване на 6,5 кв. км от асфалтовото покритие, разчистване на терена, възстановяване на нарушените участъци до спирка „Изгрев” и спирка „Овчаровски плаж”. Велоалеята ще бъде маркирана по цялата й дължина и ще бъдат монтирани пътни знаци, регламентиращи движението по нея. В района на спирка „Сборно място” ще бъде монтирана информационна табела с туристическите обекти на територията на община Балчик.

Възстановяването на велосипедния маршрут ще предостави възможност, както за колоездене, така и за обогатяване на средата за отдих в община Балчик.

#ОстанетеСиВкъщи и “ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията