Slide
Slide

София. Нискотарифната авиокомпания WizzAir няма да възобнови полетите си между Варна и Лондон, съобщи по време на редовния си брифинг генерал-майор Венцислав Мутафчийски, който оглавява Националния оперативен щаб. В рамките на днешния ден авиокомпанията ще бъде информирана, че няма да може да извършва полетите си по маршрута.

Припомняме Ви, че вчера кмета на Варна Иван Портних изпрати писмо до Националния оперативен щаб полетите от Летище Варна до Лондон и обратно на авиокомпания Wizz Air да бъдат преустановени до края на извънредното положение, с цел опазване живота и здравето на гражданите. Позицията му е подкрепена от ръководствата на Български лекарски съюз – Варна, МБАЛ „Св. Анна“, ВМА –МБАЛ – Варна (Военноморска болница), УМБАЛ „Св. Марина“, Медицинския университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“, РЗИ – Варна, от областния и от общинския кризисен щаб.

На 13 април Wizz Air обяви, че от 16 април 2020 г. авиокомпанията ще възобнови полетите между Варна и Лондон. Маршрутът ще се изпълнява три пъти седмично – вторник, четвъртък и събота, като билети могат да бъдат закупени онлайн на wizzair.com или чрез мобилното приложение.Всички останали полети на Wizz Air от морската столица остават отменени до 1 май 2020 г. като мярка с цел ограничаване на разпространението на пандемията COVID-19.

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията