Снимка Руслан Йорданов, BGtourism.BG
Slide
Slide

Варна. Полетите от Летище Варна до Лондон и обратно на авиокомпания Wizz Air да бъдат преустановени до края на извънредното положение, с цел опазване живота и здравето на гражданите. Това се казва в писмо до председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, изпратено днес от кмета на Варна Иван Портних. Позицията му е подкрепена от ръководствата на Български лекарски съюз – Варна, МБАЛ „Св. Анна“, ВМА –МБАЛ – Варна (Военноморска болница), УМБАЛ „Св. Марина“, Медицинския университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“, РЗИ – Варна, от областния и от общинския кризисен щаб.

Повод за реакцията е официално съобщение, че се възобновяват полетите на авиокомпания Wizz Air между Варна и Лондон от 16-ти април 2020 г. Те ще бъдат извършвани регулярно три пъти седмично – във вторник, четвъртък и събота.

„В условията на карантина и въведените навременни мерки от Националния оперативен щаб, днес Варна е съхранена като град, в който заразата е ограничена и няма смъртни случаи. Причината е, че хиляди граждани, въпреки трудностите, изпълняват съвестно изискванията за социална изолация, дезинфекции, ограничаване на контактите. Мотивирани сме да продължим да бъдем отговорни – към себе си и близките си, но за целта е важно да няма допълнителен риск от внесена зараза“, се казва в писмото на кмета Иван Портних.

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията