София, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. Заведенията за хранене и развлечения се отварят изцяло. Припомняме Ви, че на 1 април отвориха заведенията с маси на открито, а от днес се разрешава да работят и закритите части на ресторантите, но при 50% от капацитета. Заведенията могат да посрещат посетители от 6 ч. сутринта до 23 ч. вечерта. Нехранителните хипермаркети също отварят врати, като навсякъде се изисква да има осигурени 8 квадратни метра за един посетител.

Хотелиер в Балчик предлага до 20 април да се вземе решение за „зелен коридор“ между България и Румъния

Разхлабването на мерките е съгласно заповед на здравния министър, който вчера заговори, че правителството обмисля и други ограничения да бъдат премахнати. Туристическият бранш е в очакване да бъдат разрешени груповите посещения в чужбина, както и да паднат ограничения за чужденци, за да може да се спаси туризма ни.

Севтополис Медикал и СПА хотел – иновативност, уют, хармония и грижа за теб

От 12 април се допуска провеждането на културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице и използване само на седящи места (за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви).

Албена отваря 4 хотела за Великден, ще посрещне близо 2 000 гости

От 16 април са разрешени посещенията в игралните зали и казина при използване на не повече от 50% от капацитета им. От 16 април отпадат и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

Arte Spa&Park Hotel подготвя незабравим Великден

С пълния текст на Заповед № РД-01-220/08.04.2021 г. можете да се запознаете ТУК.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията