Slide
Slide

“Safe Ski” в Пампорово с дигитализиране на услуги – внедряване на ski pass pick-up система в ски зоната и въвеждане на нова младежка възрастова група за стимулиране на семействата с по-големи деца

Пампорово. Курортът „Пампорово“ се подготвя да посрещне предизвикателствата на новия зимен сезон, инвестирайки в дигитални услуги, които да гарантират безопасност в ски зоната и хотелите, съобщиха от дружеството за bgtourism.bg. Справянето с новата реалност постави на изпитания целия свят към едно по-отговорно поведение, което налага необходимостта от бързо адаптиране към условията на безопасна дистанция и грижа за здравето с повече спорт на открито.

От „Пампорово“ АД гарантират, че през новия зимен сезон цялата ски зона ще работи при

изключителни мерки за безопасност

с всички взети противоепидемиологични правила в хотелите, ски центровете, лифтовете, гардеробите и ски училищата, където ще бъдат поставени необходимите предпазни средства, организация и дезинфектанти за сигурност на туристите в курорта.

Чепеларец дава „криле“ на туристите, за да видят красотата на Родопите от птичи поглед (видео)

Първа стъпка от проекта за дигитализация в курорта и инвестиция за безопасност в Пампорово е внедряването на нова платформа за предварителна директна онлайн покупка на лифт карти и ски услуги през

уеб магазин.

Тя ще дава възможност за директни покупки онлайн и ще позволи на туристите предварително да закупят безконтактни лифт карти и ски пакети, които да вземат самостоятелно на място през поставени на различни места в ски зоната pick-up устройства чрез сканиране на QR код или ваучер за пакетната услуга. Част от уеб магазинът ще бъде и система за бързо и надеждно презареждане на лифт карти.

Въвеждането на подобни pick-up устройства се случва за първи път в България и е стъпка напред в модернизирането на Пампорово.

Още една от интеграциите в онлайн платформите за сезона е системата за директни резервации BookOnlineNow.

Хотел Орловец, Пампорово

На сайта http://pamporovo.me туристите ще могат директно да резервират своя престой в хотели Орловец и Перелик, следвайки актуална наличност, специални оферти, отстъпки за предварително направена директно през сайта резервация и допълнителни бонуси за настаняване.

Чепеларец вдигна Глинена къщичка като от приказките, която привлича туристи от цял свят

Двете онлайн платформи ще бъдат интегрирани на новия уебсайт на курорта за улеснение на потребителя, позволявайки всеки сам да планира бюджет за престой и закупи предварително основните пакети за настаняване и лифт карта с отстъпка.

Новият модерен уебсайт

ще предоставя актуална, достъпна и навременна информация за всичко, случващо се в Пампорово и ще се превърне в основен инструмент на туристите за предварително планиране и организация на престоя си в курорта.

Автоматичната SNOWTIS система и новите интегрирани метеостанции

в ски зоните ще доставят актуална информация за метеорологичните условия в двете ски зони с абсолютна точност, а камерите на живо ще показват нагледно и в реално време условията по пистите и лифтовите съоръжения.

През новия зимен сезон в продажба ще влязат специални ски пакети, адаптирани към местния потребител, които да дадат максимално разнообразие и комбинация от ски услуги.

Стартира нова програма за деца и младежи от 12 до 18 години,

която ще включва лифт карти и ски услуги на преференциална

цена от 49 лева.

Нов атрактивен продукт в продажба ще бъде лифт карта със ски оборудване, при който клиентът реално ще заплаща стойността на лифт картата и ще получава в добавка оборудване на символична цена. Подобни ски пакети ще са налични за продажба онлайн и на място, комбинирайки лифт карта, наем на ски и сноуборд оборудване и училище в група.

Сред новите пакети са още „Първи стъпки в ските“ с промоционални условия за начинаещите, както и

лифт карти с отстъпка за достъп до СПА услуги

в курорта. С всички тези нововъведения се цели да се подпомогне местният турист в условията на криза и да се стимулира спортуването на открито за здрав дух и тяло, засилването на имунната система в условията на пандемия и семейното преживяване сред природата.

Освен новите програми и пакети, Пампорово ще предлага и традиционната за Пампорово-Мечи чал лифт картата 2в1,

предоставяща неограничено каране по пистите на ски зона Пампорово и ски зона Чепеларе, безплатен транспорт между двете ски зони и отстъпка за ползване на модерния СПА център Перелик, както и сезонната лифт карта за делнични дни. Запазват се

промоционалните периоди за лифт картите през месец януари

в дните от 11-ти до 15-ти и от 18-ти до 22-ри януари (включително), както и след 8 март 2021 година.

Най-важните новини за туризма в Чепеларе тук

Продължават подобренията в ски зоната по обработка на ски пистите и системата за изкуствено заснежаване. За удобство на скиорите се подсилва безжичната връзка в Wi-Fi точките в двете ски зони.

В отговор на търсенето от туристите

в курорта се предлагат и алтернативни програми на открито като зимни преходи със снежен гид и снегоходки, моторни шейни до връх Перелик и конна езда в обособена зона.

През последните години Пампорово се затвърди като любимо място за зимна ваканция сред семейства, но и последователно модернизираше своята визия. Днес комплексът разполага с качествени писти и туристически продукт на най-високо ниво.

Като един от най-предпочитаните ски курорти за семейна почивка и провеждане на детски лагери в България, Пампорово се грижи и за най-малките с особено внимание и детайл. През зимния сезон децата ще се радват на избор от няколко локации за забавления в ски зоната.

На ски център Малина се обособява детска ски зона,

където най-малките от 4 до 7 години могат да правят първи опити в белите спортове на специално за целта съоръжение или да се спускат със зимни туби, а по-порасналите от 7 до 12 години ще се учат как да усъвършенстват уменията си заедно със своя инструктор.

Децата ще могат да се забавляват на закрито и в туристически център Пампорово, като използват всички възможности за игри в залите на детския център заедно със своите родители.

И през новия сезон се запазва социалната политика за деца и ученически лагери,

като отново ще се предлагат преференциални условия за ски услуги и настаняване. Продължава и програмата за семейства с деца, които получават гарантирани отстъпки за лифт карти и пакетите. Целта е да се възпитава любовта към белите спортове чрез забавление и учение в безопасна контролирана среда.

Специални отстъпки от лифт картите и ски услугите ще ползват и студентите, притежатели на ISIC карти.

Допълнителни отстъпки от ски услугите ще получат и картодържателите на Българо-американска кредитна банка, А1, Ауто Бавария и ОМВ чрез партньорските програми, които предоставят отстъпки от цените на лифт картите, ски услугите и хотелското настаняване в петзвездните хотели Орловец и Перелик.

Хотелите в курорта също адаптират своите бази да посрещнат туристи с всички задължителни предпазни средства и регулярна дезинфекция,

така че гостите да се чувстват в пълна сигурност и безопасност по време на престоя си. Все повече хотели разширяват асортимента от предлагани услуги и въвеждат гъвкави политики за резервации и анулации, за да отговорят на търсенето на своите клиенти. Предлагат се нови продукти за престой – от нощувка без изхранване до настаняване с избор на изхранване според предпочитанията на клиентите за Премиум закуска в обособен салон, на бюфет или сервиз в стаята.

Стартираха и ранните записвания за хотели Орловец и Перелик

с атрактивни отстъпки за настаняване в промо периоди 10-14 януари, 17-21 януари, 7-11 февруари, 21-25 февруари и след 7 март 2021 година.

Euronews показа природните богатства на две от перлите по Черноморието ни – Албена и Св. Св. Константин и Елена

В крак с последните тенденции, Пампорово предлага и варианти за изнесен офис в планината. В ски зоната или в хотела, работата може да се превърне в удоволствие, а планината във вдъхновение. Конферентен център Пампорово е едно от местата в курорта, което предоставя всички условия за творчески кът и приятна работна обстановка, технически оборудван с обособени индивидуални зали и бърза интернет връзка – пространство за нови идеи.

9 чудни места в България, които си заслужава да посетите (видео)

Конферентният център в Пампорово позволява да се провеждат големи събития през зимните месеци.

Допълнително предложение за всички гости в курорта е и луксозния Body & Soul SPA Lounge Перелик.

Центърът е разположен на три нива с площ около 3 000 кв. м. площ и предлага достъп до голям брой услуги. Туристите закупили лифт карти ще могат и през този сезон да ползват отстъпка от цените за достъп до центъра срещу предоставяне на валидна лифт карта.

България със силно послание като сигурна здравна дестинация в медиите в Германия

Всички актуални новини и промоции могат да се следят на сайта www.pamporovo.me и номер 0700 17 702, както и в социалните канали на курорта във Facebook, Instagram и YouTube канал, където Пампорово присъства активно с директни включвания, Live stream от конкретни места и събития, онлайн игри, Giveaway кампании и последни новини от курорта.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията