Чепеларец вдигна Глинена къщичка като от приказките, която привлича туристи от цял свят
Чепеларец вдигна Глинена къщичка като от приказките, която привлича туристи от цял свят
Slide
Slide
Slide
Slide

Чепеларе. Туристи от цял свят остават без думи, когато се озоват пред симпатичната Глинена къщичка, която повече прилича на част от приказките вместо от реалния живот в България. Атракцията е сгушена в Родопите – на близо 3 километра от красивото планинско градче Чепеларе, което целогодишно посреща гости от цялата страна и от чужбина. Идеята за Глинената къща е на местния жител Марчо Паунов, който е любител на строителството с естествени материали.

“Успяхме да я вдигнем за три месеца заедно с приятели. Сами добивахме глината, която минаваше през няколко процедури. Изцяло с ръчен труд е направена, използвахме 250 бали слама, дървен материал и глина – намира се непосредствено до алпийския тролей, който също е много посещаван от туристите”, споделя пред bgtourism.bg Марчо Паунов.

Рекордно дълга въздушна атракция ще посреща туристи в Чепеларе това лято

Постройката е висока 5 метра, има втори етаж, който е тавансо помещение. Домакините винаги са любезни и изключително гостоприемни. Посрещат своите туристи на безплатен чай или кафе. Собственикът посочва, че 70 % от гостите са чужденци.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията