Slide
Slide

Чепеларе. Туристи от цял свят остават без думи, когато се озоват пред симпатичната Глинена къщичка, която повече прилича на част от приказките вместо от реалния живот в България. Атракцията е сгушена в Родопите – на близо 3 километра от красивото планинско градче Чепеларе, което целогодишно посреща гости от цялата страна и от чужбина. Идеята за Глинената къща е на местния жител Марчо Паунов, който е любител на строителството с естествени материали.

„Успяхме да я вдигнем за три месеца заедно с приятели. Сами добивахме глината, която минаваше през няколко процедури. Изцяло с ръчен труд е направена, използвахме 250 бали слама, дървен материал и глина – намира се непосредствено до алпийския тролей, който също е много посещаван от туристите“, споделя пред bgtourism.bg Марчо Паунов.

Рекордно дълга въздушна атракция ще посреща туристи в Чепеларе това лято

Постройката е висока 5 метра, има втори етаж, който е тавансо помещение. Домакините винаги са любезни и изключително гостоприемни. Посрещат своите туристи на безплатен чай или кафе. Собственикът посочва, че 70 % от гостите са чужденци.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията