Slide
Slide

София. В България има много красиви места, които си заслужава да посетите. Министерството на туризма започна излъчването на рекламни видеа, направени съвместно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. Инициативата е за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти. Целта е и да се насърчи работата и търсенето на местните екскурзоводи, които представляват една от най-тежко засегнатите професии в сектора заради пандемията от COVID-19. Чрез клиповете с тяхно участие Министерството запознава туристите с това, което би допринесъл един добър екскурзовод за пълноценното им преживяване. На преден план са лицата на тези, които знаят и пазят нашата история, традиции и забележителности.

Министерството на туризма започва излъчването на рекламните клипове за популяризиране на малко познати места (видео)

1. Източни Родопи

Това са Източните Родопи и някой от най-красивите места по поречието на река Арда. Районът е може би едно от най-важните местообитания за птици в цяла Европа. Около река Арда ще откриете безброй орхидеи. Самият язовир Студен кладенец е един от най-живописните в България и категорично си заслужава да го посетите.

2. Александровска гробница

Това е една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът й е впечатляващ, а стенописите в нея са добре запазени. В непосредствена близост до нея е Музеят на тракийското изкуство, в който се съхранява едно от първото обработено злато в света.

3. Ротондата в столицата

Ротондата „Св. Георги“ в София – покрай нея всекидневно преминават стотици жители и гости на столицата, но малцина са влизали в нея.

4. Портите на Сердика

Това място ни отвежда до крепостните стени на Антична Сердика. София е град с повече от 7 хилядолетия история, преживява своя разцвет през Римския период. От II век селището се сдобива и с крепости стени, бележейки началото на неговия най-голям разцвет.

5. Тракийски скални ниши

Отново сме в Източните Родопи. Районът е осеян с всякакви скални феномени, но най-широкоразпространените са скалните ниши. Все още не е ясно какво е тяхното предназначение, но хипотезите не са никак малко.

6. Света София

„Света София“ е раннохристиянска православна църква в София. За начало на нейното съществувание е приет IV век и тя е традиционният катедрален храм на града, дала и името му. На древногръцки София означава Премъдрост Божия, което е едно от имената на Исус Христос. Зад църквата се намира гробът на Иван Вазов.

7. Художествена галерия Владимир Димитров – Майстора

Кюстендилската художествена галерия притежава над 1300 оригинални творби на Майстора.

8. Земенският манастир

Земенският манастир „Свети Йоан Богослов“ се намира в Конявска планина. Църквата е построена през 11-12 век. Вътре са оцелели стенописи от времето на градежа.

9. Секвои при село Богослов

Единствената гора от секвои, посадени през 1890 година. Намира се в района на Кюстендил. Гигантските секвои са най-големите живи организми на земята. Нашите участваха в конкурса Европейско дърво на годината през 2018 г. и бяха класирани на 8 място.

#ПреоткрийБългария #DiscoverBulgaria #FindYourStory

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Официален туристически портал: bulgariatravel.org

Facebook страница – Bulgaria Travel

Сподели публикацията