Slide
Slide

Красивият имот на семейство Дисни „Technicolor Dream House“ в калифорнийския град Палм Спрингс, построен през 60-те години, бе пуснат в продажба за 1.095 млн. долара преди броени дни.

Палм Спрингс. Историята на „Technicolor Dream House“ започва през 1962 г., когато Уолт Дисни и съпругата му Лилиан искат да прекарат остатъка от живота си в него. Според вестника Orange County Register, пъстротата на дома се дължи на много ключов момент в историята на филмовия продуцент – превръщането на черно-белите му телевизионни серии „Walt Disney Presents“ в цветните „Walt Disney’s Wonderful World of Color“.

Но, за съжаление, създателят на Мики Маус не успява да се порадва дълго на новото си жилище. Уолт Дисни умира от рак на белия дроб на 15-ти декември 1966 година. След смъртта на съпругата му Лилиан през 1997-а, имотът остава семейна собственост до 2015 г., когато е продаден, а след още пет години – отново е обявен за продан.

На пръв поглед едноетажната постройка изглежда малка, но това е зрителна измама. Веднага щом прекрачите прага на червената двойна входна врата, ще ви посрещне дълго и светло антре с бели и червени акценти и таван, облицован с огледала.

Продължавайки само направо ще стигнете до хола, който ще ви зарадва с пъстрите си цветове и форми, пренасяйки ви в 60-те години на миналия век. Помещението е свързано с трапезарията и кухнята, което на свой ред придава чувство за достатъчно пространство. Другата екстра на хола включва плъзгащи се френски прозорци, стигащи чак до кухнята, през които директното се излиза в задния двор.

В сравнение с всекидневната, кухнята може да ви се стори леко скучна, заради монохромния си стил. Докато стените и шкафовете са оцветени в бяло, електроуредите и плотовете са черни, като единствената цветна вещ в цялото помещение е пердето. Въпреки това помещението създава усещане за спретнатост и чистота. В нея може да се влезе както от хола, така и от антрето. Едната стена е частично отворена, за да направи място за бар плота.

„Technicolor Dream House“ разполага с общо 5 спални помещения: четири спални и една главна спалня. В главната спалня, освен удобното двойно легло, веднага грабват окото небесносинята стена и позлатените мебели. Освен, че интериорният дизайн на всяка от останалите стаи е изцяло различен, и петте спални имат собствена баня и излаз към външния двор.

Впрочем навсякъде из къщата има препратки към изкуството на Уолт Дисни – статуи, картини и пердета с изображенито на Мики Маус – първият му анимационен герой. Освен белият, червеният, черният и светлосиният цвят, в дома на великия художник фигурират и лилавият, оранжевият, и тюркоазеният.

Най-накрая стигаме до вече споменатия заден двор, който ни посреща с окосената си трева, добре поддържания жив плет и невероятен изглед към индианския резерват „Агуа Калиенте“ и планината Сан Джасинто. Освен зоната за забавления, която включва шезлонги, басейн и джакузи, под навеса са разположени допълнително маси, столове и барбекю за всякакви градински партита и забави. С други думи,  „Technicolor Dream House“ на Уолт Дисни е не само достатъчно цветен и уютен, но и истинска „къща на мечтите“. Special.bg

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията