SOS: Джип унищожава дюните на плажа при Корал?!
SOS: Джип унищожава дюните на плажа при Корал?!
Slide
Slide
Slide
Slide
Бургас. Дюните на плажа Корал се унищожават от мощно превозно средство, което оставя дълбоки следи на плажа. Това алармират администраторите на групата “Да запазим Корал” във Фейсбук, публикувайки снимки. Плажът при Корал е един от малкото останалите диви плажове по южното ни Черноморие. Плажът е наистина много красив и изключително чист.
“Всеки ден ИЗРОДЪТ намира какво да унищожи от нашата безценна природа. Дори и при обявено извънредно положение в цялата държава. Дори и пред лицето на огромното бедствие за целия ни народ.
Днес това са унищожени дюни на Корал. Изродът е вилнял с джип в средната част на плажа и има унищожени дюни. И докато чакаме някой в държавата да вземе мерки по спазването на законите относно пясъчните дюни, то пясъчните дюни, плажовете и изобщо Черномориете, едва ли ще оцелеят”, пишат авторите на публикацията в социалната мрежа.
те молят отговорните институции, МВР, РИСОВ Бургас и др. институции да се самосезират от тази публикация и да вземат нужните мерки.Обявеното извънредно положение не е претекст за грубото погазване на закона и липсата на какъвто и да е контрол. Дори напротив. Сега, повече от всякога, се нуждаем от контрол и съдействие от държаваните институции. Този джип и неговия шофьор може да бъде установен и наказан в рамките на часове. Съгласно Наказателния кодекс, за такива нарушения има затвор до 3 години и глоба до 10 000 лв.”, апелират администраторите на групата.

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията