Албена, снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Албена. Българският курорт „Албена“, известен с това, че е едно от малкото места по родното ни Черноморие, което съхрани природата си, и е любимо място за много туристи от страната и чужбина заради възможностите за качествена семейна ваканция и събитиен туризъм, е като магнит тези дни за любителите на природата заради впечатляващия Розариум и аромат, който се носи от хиляди красиви цветя.

Поддържана инфраструктура с цветни алеи, чистота и спокойствие са първите неща, които правят впечатление за посетителите в Албена.

Румънски туристи хвалят Албена заради мерките за сигурност и чудесните условия за почивка

Слънчевият ден днес даде възможност на много туристи в курорта и на гости от близките населени места – Добрич, Варна, Балчик, Кранево и др., да се насладят на приятни разходки в Розариума.

Впечатляващата картина, която природата е нарисувала в курорта, е истинска наслада за сетивата на всеки посетител и мечтан релакс.

Тръгнаха чартърите на TUI Франция към България, в Албена посрещнаха първите френски туристи от близо 20 месеца насам

Част от туристите направиха първи плаж за сезона – само на метри от Розариума е морето, а други посетители се наслаждаваха на хубавия слънчев ден.

В Албена взеха решение по 1 лев да бъдат чадърите и шезлонгите за Лято ‘2021

В Розариума има 5 000 красиви рози, като туристите могат да се насладят на ароматите на българската и иранска маслодайна роза, 3 вида японска и истинска китайска роза, бурбонска, галска и мускусна роза.

Проф. Стоян Маринов: Курортът „Албена“ е на 101% готов за летния туристически сезон

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията