Slide
Slide
Созопол. Блясково и с много настроение бе открит Десетия международен франкофонски фестивал „Солей“, което даде старт и на летния сезон в Созопол.
Официално начало на летния сезон в морския град даде кметът Тихомир Янакиев на сцената на летен театър „Аполония“. Патрон на събитието бе вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, която изказа своята любов към античния град и франкофонската култура.
Специални награди за особени заслуги за фестивала бяха връчени от организатора Александрина Исайлова на посланика на Грузия Тамара Лилуашвили и директора на Културно-информационния център на Северна Македония Сашо Насев.
Вечерта продължи в компанията на Ангел Заберски трио и солистите Вера Шандел и Павел Терзийски, които очароваха присъстващите с изпълнението си на знакови френски шансони.
Официални лица на събитието бяха още посланикът на Албания Доника Ходжа, посланикът на Франция Флоранс Робин и културното аташе Ирина Петреску, областният управител на Бургас Мария Нейкова и нейният заместник Асен Бонджев, зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов, общински съветници, служители на Общинска администрация и много приятели на френската култура.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията