Slide
Slide

Варна. По време на официална церемония по награждаване в к.к. Албена, Съюза на транспортните синдикати в България награди „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД с приза „Иновативен работодател“.

Дружеството управлява черноморските летища във Варна и Бургас. Наградата бе специално учредена тази година от Съюза, в знак на признателност към инициативите на летищния оператор за подобряване на условията на работа и околната среда на двете летища.

Екатерина Йорданова, Председател на Съюза на транспортните синдикати в България: „Фрапорт, засегнат може би най-тежко от тази непредсказуема  криза, в най-трудния за него момент оцени като най-ценно запазването на човешкия капитал и с иновативния си подход проблемите превърна в решения, и ни вдъхнови да учредим своя собствена награда за „Иновативен работодател“. С действията си за създаване на уютна и красива работна среда и въвличането на персонала за постигането й, дружеството е допринесло както за подобряване на работните места така и за психическото здраве на работниците, измествайки фокуса от проблемите, свързани с неизвестността от настъпващата криза върху положителни емоции  на удовлетвореност от собствени усилия за постигане на обща цел.“

Над 30 000 човеко-часа бяха посветени на над 150 проекта за подобряване на външния облик на терените на летищата и подобряване на техниката и условията на работните пространства. Цялостно се обновиха офисите, зоните за почивка, обществените зони и оборудването на летищата. Всяко ъгълче бе надлежно подготвено да посрещне пътници и други летищни гости предстоящия летен, туристически сезон. В допълнение, близо 5 000 рози бяха засадени със любезното съдействие и финансова подкрепа на над 24 компании – партньори.

„От името на управленския екип на Фрапорт България, с оглед на резкия спад на трафика, имахме желание да използваме работния капацитет най-ефективно през зимния сезон. Съвместната ни работа в закритите и откритите пространства значително подобри цялостния външен облик. Почти всички служители дадоха своя принос. Особено съм щастлив и горд със значителния брой компании, които подкрепиха засаждането на розите в тези трудни времена! Всяка криза я считаме за възможност и понастоящем си сътрудничим много активно с голям брой компании, както и с Министерството на туризма, с цел да осигурим възможно най-добрия летен туристически сезон на Черноморието тази година. Определено ще продължим с тези инициативи! Благодарим на всички служители и всички партньори, които ни подкрепиха в тези наши начинания!“, сподели Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Двете летища наскоро бяха сертифицирани за своята безопасност и стриктно прилагане на противоепидемични мерки от Международния съвет на летищата – най-голямата световна летищна организация. Отличието е престиж, който потвърждава огромните усилия направени в посока стриктно прилагане на противоепиемични мерки на летищата, осигуряване на обезопасена от  COVID среда и безпроблемен престой на летището.

Над 60 направления бяха включени в оценката. Аерогарите ясно демонстрираха прилагането на най-добрите практики в индустрията по отношение на различните направления, включително: почистване и дезинфекция, здравен контрол, физическо дистанциране, защита на пътниците и летищния персонал, комуникация и информираност чрез множество канали, персонализирано обслужване на клиенти, преконфигуриране на летищните пространства и дигитализация на процесите.

Важна стъпка бе обработката на над хиляда от най-контактните повърхности на летищата с един от най-модерните, перманентни нано-базирани антимикробни покрития за дългосрочна повърхностна защита.

Даниела Павлова и Драгомир Георгиев, Заместник директори на летищата Варна и Бургас, и  ръководители на над 175-те проекта, реализирани на двете летища: „Проектът създаде много екипен дух в нашата компания! Все повече потенциални подобрения бяха идентифицирани от служителите, които стоят зад настоящия изключителен външен вид на нашите летища. Името на проекта „Моето летище“ се превърна в отношение на всички служители, добавяйки много ангажираност и лоялност. Мотивирани сме да продължим да вдигаме летвата от към изпълнение и подобрения и през идния зимен сезон.“

Франк Кванте, Главен изпълнителен директор: „Готови сме за туристите и каним всички да прекарат свободното си време на красивото българско Черноморие, познато със своята богатата култура и перфектни плажове!“

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията