Slide
Slide

Сандански. Време е да поставим във фокуса на нашето внимание превенцията с цел по-здраво население. Това заяви пред информационна агенция bgtourism.bg Георги Митрев – мениджър „Маркетинг и продажби“ в Парк Хотел Пирин в Сандански.

„Вярвам, че скоро ситуацията ще започне леко да се нормализира и ни очаква една по-добра 2021 година. Трябва да бъдем позитивни, да спазваме стриктно противоепидемичните мерки, за да опазим здравето на нашите гости, а и на нас самите“ сподели мениджърът.

Зам.-председателят на БСБСПА към вицепремиера Николова: От ден първи станахте посланик на туризма на България навън

На този етап той не е особено сигурен, че хората напълно са осъзнали значимостта на здравния туризъм, но силно се надява, че и това ще се случи в най-близко бъдеще.

Снимка Руслан Йорданов

„Всички знаем, че Сандански е град, признат за международен лечебен курорт със своите богатства – въздух, минерална вода и лечебна кал. Регионът на Сандански има славата на най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа. Съчетаването на благоприятните природни дадености, заедно с богатството на минералната вода се използва за лечение на хронични белодробни заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система.

Нашите предимства са уникален климат, минерална вода и индивидуално подбрани СПА терапии и услуги,

препоръчани и извършени от квалифициран персонал. Тук искам дебело да подчертая, че Парк Хотел Пирин е първият хотел в България, който защити успешно и получи Европейски сертификат за качество EUROPE SPA WELLNESS от ЕСПА /Европейска СПА Асоциация/ – свидетелство, че отговаря на всички европейски изисквания за СПА и уелнес инфраструктура, безопасност, хигиена и качество на обслужването. С оглед на всичко това, описано по-горе, определено мога да заявя, че

възможностите, които предлагаме за превенеция на здравето и подобряването на имуннната система в хотела са огромни

и вярвам, че скоро гостите ще осъзнаят и видят значимостта на тези възможности и ще започнат да мислят повече в тази посока“, сподели Митрев.

Той счита, че профилът на гостите, които посещават Парк Хотел Пирин и дестинация Сандански не се е променил особено. Над 80% от туристите им са от България, като този процент дори може да каже, че в последно време се е и увеличил, предвид забраните и рестикциите да пътуват извън страната.

Министерство на туризма публикува Анкета за целите на планирането на нови мерки за подкрепа

„Може би наистина има подобна положителна тенденция към повишаване на потреблението на балнео и СПА услугите, които предлагаме, но предвид ниската заетост в момента и малкото туристи, които имаме в хотела, не мога да кажа със сигурност дали има такъв ръст наистина, тъй като не мога да направя акуратна сравнителна справка“, допълни мениджърът.

Предстоящият сезон ще премине под мотото „Зимните курорти укрепват Вашето здраве!“

Ще направим всичко възможно да задържим хотела отворен, а персоналът на работа, но това не зависи само от нас. Ако се стигне до пълна карантина отново, към която виждаме, че прибягват редица водещи европейси държави, ще се наложи хотелът отново да бъде затворен. Към момента не мислим в тази посока обаче, продължаваме да се борим и да се надяваме, че скоро ситуацията ще се подобри. Маркетинговите инструменти, върху които вече се работи, са създаването на преференциално предложение за настаняване на по-ниски цени за ноември, както и създаването и промотирането на специално пакетно предложение, което да включва услуги от СПА центъра за превенция на здравето на нашите гости, както и за подобряване на имунната им система“, категоричен е Митрев.

Чила Мезоси: Европейските туристи ще преоткрият България като дестинация за здравен туризъм заради природата, кухнята и традициите

Той е на мнение, че цялостното затваряне на обектите не е най-добрата мярка и може би подобно решение наистина ще е крайно. „Моето лично мнение е, че хотелите и заведенията трябва да продължат да се опитват да работят, спазвайки обаче стриктно всички предписания и противоепидемични мерки“, каза Митрев.

„Оцеляването на хотелите и туризма в България е наистина огромен проблем, към който трябва да се отнесем с повишено внимение. Всички ние знаем, че туризма в страната ни е един от водещите отрасли, които движат нашата икономика и трябва много внимателно и детайлно да се обърне необходимото внимение, да се вземат най-добрите решения за преодоляването на този проблем. Настоящите мерки, които функционират до този момент, са добри, но според мен има още какво да се направи в тази посока„, заяви още мениджърът в хотела в Сандански.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията