Slide
Slide

София. Министърът на туризма Марияна Николова обяви, че е изпратила доклад и ще инициира работна среща със заместник министър-председателя Томислав Дончев за включване на сектор Туризъм в Плана за възстановяване и устойчивост на Република България. Това стана ясно по време на днешното онлайн-заседание на Консултативния съвет към министъра на туризма.

Представени бяха и мерките, предприети за безопасна работа при предстоящия зимен сезон, като той тази година ще премине под мотото: „Зимните курорти укрепват Вашето здраве!“

Продължава информационната кампания на Министерство на туризма на пазари Балкани, Израел и Германия.
Министър Николова информира и за проведена среща с представители на Der Touristik във връзка с желанието на все повече германски граждани да посетят България през следващата 2021 година.

От Българска Академия на науките представиха задълбочени анализи за първоначалните ефекти от COVID-19 върху туризма, нагласи и практики на местата за настаняване, хранене и развлечения за преодоляване на последиците от COVID-19, както и анализ на общественото мнение, потребление на туристическите продукти и въздействие от публичните политики.
Като приоритет в изследването на БАН за нагласите към потенциалните публични политики за подкрепа в сектор Туризъм са изведени ваучерите за целеви групи, като акцентът е, че е налице силна консенсусна подкрепа от около 70-75%.

По време на заседанието Българският съюз по балнеология и СПА туризъм бе представляван от председателя Сийка Кацарова. Организацията благодари чрез своята страница в социалните мрежи на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова за изключително ползотворното заседание. „Разчитаме, че туризмът ще залегне като приоритет в Плана за възстановяване и устойчивост на Република България“, се казва в съобщението на BUBSPA.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията