Slide
Slide

Чепеларе. „България е дестинация, която има продукт на световно ниво. За него швейцарците заплащат 5 пъти по-скъпо в курортите в Западна Европа.

Ковид-19 ще даде възможност на много българи и на много европейци да преоткрият България и уникални кътчета в Родопите като Чепеларе“,

заяви главният секретар на Европейската СПА Асоциация Чила Мезоси по време на заседанието на Консултативния съвет по туризъм в Чепеларе, на който бе специален гост.

В Пампорово са готови за зимния сезон, инвестираха в дигитални услуги, осигуряващи безопасност в ски зоната и хотелите

„От няколко години наблюдавам развитието на страната в областта на балнео и СПА курортите, в които работят професионалисти, а места като Св. Св. Константин и Елена и други в България имат обекти, които са на много високо ниво.

Работим в синхрон с Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и членовете на организацията.

Хубаво е, че Сийка Кацарова – председател на BUBSPA, има енергията и професионализма, които дават възможност България да бъде позиционирана правилно в областта на здравния туризъм, да покаже хоризонта за действие, да бъде точната и важна връзка между държавата и бизнеса“, добави Мезоси, която посети Чепеларе по покана на кмета Боран Хаджиев.

Чепеларец дава „криле“ на туристите, за да видят красотата на Родопите от птичи поглед (видео)

На срещата с туристическия бранш експертът посочи, че е необходимо страната ни да продължи да бъде активна относно подобряване на инфраструктурата и рекламата – в България и в чужбина. Това ще даде възможност на много българи и европейци да преоткрият красивите места в страната, където собствениците на туристически обекти имат добро отношение. Мезоси отличи вкусната ни кухня, красивата природа, климата, балнео и СПА центровете, както и, че страната ни вече има хотели на световно ниво.

Чепеларе е едно от местата, което е съхранило гостоприемния дух на българина и традициите на региона, подчерта Мезоси.

Тя получи риза с шевици. Специалният гост и Сийка Кацарова бяха удостоени от председателя на Общинския съвет в Чепеларе Пантелей Мемцов с фотоалбум „Чепеларе през 20 век“ – красиво рекламно издание на община Чепеларе.

Чепеларец вдигна Глинена къщичка като от приказките, която привлича туристи от цял свят

Ключовата дума около, която се обединиха участниците в Консултативния съвет по туризъм, е

здраве,

а Зеленото сърце на България – Чепеларе, може да даде именно това на своите гости.

„100 000 българи няма да отидат в Алпите тази година. Трябва да се опитаме да привлечем поне 30% от тях тук, в Пампорово, в Чепеларе. Това е реалистично!“, заяви собственикът на хотел Камелия в Пампорово Антон Анастасов.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията