Slide
Slide

Несебър. Фестивалът „Есенни пасажи“ започна със събитие, организирано в Артиум център. Изложбата на Дружеството на несебърските художници и Сдружение несебърски художници – „Несебър арт“, която е част от фестивалната програма, привлече ценители на живописта, пластиката, акварелите. Експозицията е събрала произведения, вдъхновени от морето, неговите обитатели и красотата Несебър.

Празниците на рибарството продължават довечера, когато в 18.00 часа на сцената на площад „Месамбрия“ кметът на Несебър Николай Димитров официално ще открие фестивала. Веднага след това започва концертът на младата поп  изпълнителка Нели Петкова.

Топлите слънчеви дни и богатата програма на фестивала, който не случайно се провежда през уикендите, привлече много туристи, съобщават от общинската администрация. Хотелиерите са доволни от запълването на базите. Ресторантьорите също подготвиха обектите си. Очакването за хубави дни и интересни нови изживявания привлякоха много гости, желаещи да почувстват празничната атмосфера в есенен Несебър.

Сподели публикацията