Slide
Slide

София. Чрез конкурси като Евровизия можем да достигнем до младата аудитория, която целево искаме да привличаме за пътувания в България. Това посочи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с Виктория Георгиева, която ще представя страната в предстоящото издание на събитието, и родните организаторите на надпреварата.

Благодарение на нейното участие имаме възможност да популяризираме както талантите у нас, така и разнообразните природни и културно-исторически богатства, коментира министър Николова. По думите ѝ подобни международно утвърдени конкурси са добра платформа за маркетинг на България като бранд и туристическа дестинация.

Аз и екипът в Министерството на туризма търсим все по-иновативни дейности за привличане на повече чуждестранни посетители, които да отговарят на днешната реалност и променящите се навици на туристите, каза вицепремиерът. По думите ѝ конкурсът би могъл да бъде още една инициатива, чрез която да отправим послание към публиката, че България е сигурна и здравословна дестинация за пътувания дори по време на разпространение на Ковид-19.

Организаторите на конкурса информираха, че надпреварата има публика в цял свят, като финалът се гледа от повече от 200 млн. зрители в 42 държави. Те информираха, че според анализите България е фаворит за победа, което ще е възможност да се насочи вниманието към страната и тя да се позиционира като привлекателна туристическа дестинация. Министър Николова увери, че всяко начинание, което би имало положително влияние за работата и напредъка на отрасъла, може да разчита на подкрепа както от нея, така и от Министерството на туризма.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията