София. Заместник-председателят  на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) Живко Иванов поздрави вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова за активната работа и подкрепата към брашна в условията на криза. От ден първи станахте посланик на туризма на България навън – и по-конкретно на СПА туризма и превенцията, заяви той по време на срещата си с министър Николова, на която присъства и Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК).

Министър Николова заяви, че традиционно германските туристи асоциират България с лято, море, обиколни пътувания, културен туризъм и посещават страната предимно през лятната си ваканция. Аз и моят екип обаче

работим за позиционирането на България като дестинация за четири сезона

и ще направим всичко възможно да привличаме все повече немски гости, тъй като Германия е приоритетен целеви туристически пазар и партньор за нас.

Тя поясни, че предимствата на българските курорти, възможностите за оздравителен, балнео-, СПА и еко туризъм, автентичността на нашата култура, традиции, обичаи, качествените храни и вина ще бъдат водещ акцент в комуникацията на страната ни през следващата година. И добави, че трябва да се положат съвместни усилия при позиционирането на България като сигурна, спокойна и предпочитана туристическа дестинация през цялата година.

Нова Година в хотел Терма Еко*****

Вицепремиерът наблегна и на успеха, който постигна България чрез включването ни към списъка на одобрените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за законово осигурените лица в Германия може да бъде поета от здравноосигурителните каси. 90% от германците имат здравна осигуровка чрез застрахователна каса, а над 2 000 000 души ползват годишно амбулаторна грижа, разясни тя.

Г-н Василев също поздрави министъра за постигнатите резултати през отминалия труден летен сезон и допълни, че трябва да се продължава в същата посока и положителните новини да идват от България.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията