Добрич се допитва до жителите си какъв да бъде градският център
Добрич се допитва до жителите си какъв да бъде градският център

Добрич. 12 участници от VIа на СУ „Св. Климент Охридски“ и смесен отбор от същото училище са победители в интерактивната игра „Търси се Добруджа“. Те ще бъдат наградени с образователна екскурзия. В играта са се включили и отбори от Езикова Гимназия „Гео Милев“ и Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“. Има и отбори от други училища, които са се представили блестящо и са допуснали минимален брой грешки.

Община Добрич припомня, че на 1 октомври стартира Интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“. Тя е второ издание на играта, в която се включиха много деца и възрастни през февруари и март т.г. с тема „Търси се България“. Поради големия интерес Община Добрич предостави възможност за включване в играта до 30 ноември.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Играта има състезателен характер и е посветена на 25 септември – Ден на град Добрич. Едно от условията е да бъде създаден отбор/екип от приятели, членове на семейства, класове/. Предвидени са задачи и няколко обекта за посещение – Регионална библиотека „Дора Габе“, Художествена галерия – Добрич, Музей в Градски парк „Св. Георги“ и Дом-паметник „Йордан Йовков“. Редът за посещение не е от значение. Преди да започне играта, всеки екип трябва да изтегли от Google Play Actionbound – безплатно мобилно приложение. Изписват се членовете на отборите, след което започва изпълнението на състезателните задачи – във всеки обект са поставени на видно място кодове, които трябва да се сканират, за да се видят въпросите, на които трябва да се отговори. Някои от задачите изискват и снимки. Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE