Добрич, Снимка BGtourism.BG

Добрич. 12 участници от VIа на СУ „Св. Климент Охридски“ и смесен отбор от същото училище са победители в интерактивната игра „Търси се Добруджа“. Те ще бъдат наградени с образователна екскурзия. В играта са се включили и отбори от Езикова Гимназия „Гео Милев“ и Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“. Има и отбори от други училища, които са се представили блестящо и са допуснали минимален брой грешки.

Община Добрич припомня, че на 1 октомври стартира Интерактивната образователна игра „Търси се Добруджа“. Тя е второ издание на играта, в която се включиха много деца и възрастни през февруари и март т.г. с тема „Търси се България“. Поради големия интерес Община Добрич предостави възможност за включване в играта до 30 ноември.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Играта има състезателен характер и е посветена на 25 септември – Ден на град Добрич. Едно от условията е да бъде създаден отбор/екип от приятели, членове на семейства, класове/. Предвидени са задачи и няколко обекта за посещение – Регионална библиотека „Дора Габе“, Художествена галерия – Добрич, Музей в Градски парк „Св. Георги“ и Дом-паметник „Йордан Йовков“. Редът за посещение не е от значение. Преди да започне играта, всеки екип трябва да изтегли от Google Play Actionbound – безплатно мобилно приложение. Изписват се членовете на отборите, след което започва изпълнението на състезателните задачи – във всеки обект са поставени на видно място кодове, които трябва да се сканират, за да се видят въпросите, на които трябва да се отговори. Някои от задачите изискват и снимки. Играта е от типа „ловци на съкровища” – включва въпроси, чиито отговори трябва да бъдат открити.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК