Slide
Slide

Мениджърът на емблематичния „Здравец“ Салих Кунгьов успя да възроди хотела

 
Велинград. Емблематичният за Велинград хотел Здравец 4* Wellness&SPA, който има половинвековна история и е родоначалник на туризма в СПА столицата на Балканите, е финалист за Балканските Туристически Оскари, съобщават организаторите. Петата церемония на Balkan Awards of Tourism Industry 2019 ще отличи най-добрите в туризма на полуострова на 5 декември в хотел Маринела.
Четиризвездният комплекс е първият, изграден в курорта преди повече от половин век, и се намира в идеалния център на града, до пешеходната зона, близо до няколко градски парка и боровата гора. Хотелът е отворил врати за първи път през 1968 г. Както в своята история, така и през последните години, развива, утвърждава и предлагаме нови услуги на своите гости.
Разполага със 170 легла и общо 79 помещения.
Ресторантът към хотел Здравец разполага с 2 просторни зали за над 250 места и огромна тераса с гледка към центъра на града. Подходящ е за организиране на големи и изискани сватби, различни коктейлни и фирмени партита, незабравими семейни тържества или тематични вечери.
В комплекса има общо 4 конферентни зали с капацитет от 10 до 450 места – с естествено осветление, климатизация и модерно оборудване.
На разположение на гостите са още: лоби бар, кафе-градина, pool bar (през летните месеци), безплатен паркинг, закрит минерален басейн, открит минерален басейн (през летните месеци), шоков басейн, джакузи, сауна, парна баня.. За децата е обособен специален детски кът.
Хотел Здравец Уелнес
 § СПА  е дарител в много кампании, основно на местно ниво.

Финалист в конкурса е и мениджърът на хотела – Салих Кунгьов, който успя да възроди и да върне в конкуретна среда първия хотел на Велинград.  През последните 7 години той се зае със сериозни инвестиции за реновиране на хотелската част. Успя да затвърди завоюваните стратегически позиции на българския и чуждестранния туристически пазар, като приложи най-добрите методи за осъществяване на стопанската и икономическа дейност, съгласно конюнктурата на пазара. Мениджърът на хотел Здравец доказа, че работата с персонала е  ключов елемент за успеха на туризма. Той води добра социална политика и често участва в дарителски кампании на национално и местно равнище.  Прида да навлезе в сферата на туризма, Салих Кунгьов успешно  е ръководил холдинг от фирми с над 4000 служителя.

Патриция Кирилова
Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК
Сподели публикацията