Slide
Slide

Варна. От днес ваксинираните туристи ще бъдат допускани в Израел, обяви правителството. Решението идва след кампания по поставяне на бустерна доза ваксина срещу коронавирус, в резултат на която броят на инфекциите в страната намалява, съобщава агенция Франс прес.

Израел беше първата държава, която стартира масово поставяне на подсилващата доза, като от лятото са я получили 3 милиона и 900 хиляди души, припомня БНР. В края на август и началото на септември случаите на коронавирус нараснаха на повече от 10 хиляди на ден, но броят им вече е до няколкостотин.

България представи възможностите си за планински, ски и СПА туризъм пред журналисти от Израел

Правителството обяви, че пътуващите от всяка страна по света ще могат да влязат в Израел, ако покажат сертификат за ваксинация, завършена преди по-малко от шест месеца. Пристигащите ще трябва освен това да представят отрицателен тест за коронавирус.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията