Slide
Slide

Кранево. Десетки туристи се организираха и отбелязоха Международния ден на Черно море с акция за почистване на плаж в Кранево. Доброволците получиха от ваканционно селище „Терма вилидж“ чували, ръкавици и камион за извозване на боклука.

В ранните следобедни часове близо 40 души направиха пълна оборка на плаж „Кранево Север“ от боклуците, които морето е изхвърлило.

„Приятно останахме изненадани от нашите гости, които се самоорганизираха и реализираха доброволческата акция. Ние винаги сме подкрепяли проекти, свързани с екологията, тъй като политиката на комплекса, намиращ се непосредствено до природен резерват „Балтата“, е за опазване на околната среда. Веднага се включихме в инициативата и осигурихме нужните материали за почистването“, заявиха за Bgtourism.bg от ваканционното селище.

„Терма вилидж“ организира звездни вечери с Андреа Баника, Васил Найденов, Тутурутка и Анелия, обяви офертите си за Коледа и Нова година

Международният ден на Черно море – 31 октомври, е обявен през 1996 г. в Истанбул, когато министрите на околната среда на България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна подписват Стратегическия план за Черно море. Този ден цели да бъде привлечено вниманието на обществеността върху усилията, необходими за спасяването на морето. Днес на много места в България има инициативи относно почистването на морето и на плажовете.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията