Slide
Slide

Варна. Хотелиерите край Варна очакват румънски туристи за Великден, съобщи БНТ. Гостите ще отседнат във висококатегорийни места за настаняване, които разполагат и със спа центрове.

Освен на румънци, местните хотели разчитат и на гости от България. Колко ще плащат тази година туристите за почивка по празниците, вижте в репортажа. Хотелите, които ще отворят в курорта “Златни пясъци”, вече се подготвят да посрещнат гостите си за Великден.

Хотел в Албена е първенецът за България в най-големия сайт за немски потребители

„Вече сме почти запълнени за трите дни, като сме оставили възможност за редовните ни, директни български клиенти, които така или иначе резервират в последния момент“, казва Кирил Пантелеев, мениджър на хотел.

Над 80% от резервациите за Великден са на румънски туристи, останалите гости са българи.

Великден в „Терма вилидж“, резервациите за празника са с до 20% отстъпка до 15 март

Според представители на туристическия бранш, цените за петзвезден хотел за три нощувки от 14 до 17 април, с включен ол инклузив, анимация и тържествени вечери за празника, могат да достигнат и 700 лева.

„Държат се на търсене и предлагане. След като има кой да плаща тези цени, естествено, че те са валидни. Аз се учудвам, че спорим. Не можем да ги натискаме цените. Когато търсенето се оттегли, тогава и цените ще паднат“, казва проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

По думите му съседните ни държави са изключително голяма конкуренция за бизнеса.

Не само инфлацията и разходите за енергия определят цените в туризма. Според експерти, цените в туризма не бива да се понижават изкуствено, защото това ще се отрази негативно на инвестициите и на качеството на предлагания продукт.

Сподели публикацията