Slide
Slide

Албена. Два хотела в Албена тази година получават наградата HolidayCheck Award. Отличието се връчва от най-големия сайт за отзиви на немскоезични потребители HolidayCheck. Най-голямото признание за курорта е, че начело в класацията за хотелите в България за 2023 г. на база на отзивите на гостите от м.г. е 5-звездният „Маритим Хотел Парадайс Блу“, следван от Sentido Neptun Beach в Златни пясъци и Wave Resort, намиращ се в Ахелой. В листата на най-добрите хотели за т.г. е и още един хотел в Албена – „Гергана“, който е впечатлил немскоговорящите гости с приятелско отношение, качествена храна и спокойна среда, идеална за семейна ваканция.

Основните потребители на портала са немски и австрийски туристи, а според тях „Маритим Парадайс Блу“ отговаря на най-високите стандарти и е първенец в България в категориите „Плажен хотел“, „Активна почивка“, „Морски хотел“.

Високото отличие хотелът заслужи благодарение на общата си оценка 5,7 от 6,00 и завидните 98% удовлетвореност на гостите. Сред основните преимущества те подреждат местоположението – на първа линия до златистия пясък; просторните, тихи и чисти стаи с гледка към морето; висококачествената храна, произведена в стопанствата на Албена или от местни производители. „Посетихме хотела за първи път през юни. Толкова ни хареса, че се върнахме отново през септември. Всичко е повече от перфектно и най-вече служителите, които направиха престоя ни уникален“, гласи един от коментарите, подписан от Роланд от Франкфурт.

Засилен интерес към Албена на две от най-големите туристически изложения в Германия

Двата хотела в Албена са посочени от потребителите и за най-добрите хотели по Северното Черноморие.

На този ден: Преди 55 г. Тодор Живков е направил първа копка за изграждането на курорта „Албена“

Хотел „Гергана“ в Албена

В края на изминалия летен сезон, друг петзвезден хотел в курорта – новият Maritim Hotel Amelia, привлече вниманието на специалистите от HolidayCheck.de, постигайки най-високата оценка 6,00 от 6,00 и 100% удовлетвореност.

HolidayCheck е отличие, с което всяка година се открояват хотели в определен регион. Тази година популярната награда HolidayCheck получават 596 хотела по света в над 122 ваканционни региона. 623 хиляди отзива са оставили туристите и на база на тях са изготвени класациите. 152 хотела получават златна награда – тя се дава на хотели, които пет поредни години са били сред призьорите, а една от златните награди за 2023 г. пристига в страната ни и ще краси фоайето на хотел Синева в Свети Влас.  

Сподели публикацията