Снимки Руслан Йорданов/Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Монте Карло. Hotel de Paris в Монте Карло е един от най-популярните и изискани адреси в Европа за хората с финансови възможности. Разположен е в сърцето на Монако, а първите си гости е посрещнал през 1864 г. Хотелът е създаден по проект на френския предприемач Франсоа Блан, който иска да развие Монако и да създаде „хотел, който надминава всичко“. Успял е!

Фоайето на Hotel de Paris е приветствало кралски особи, светски лица, политици и много комарджии с дебели портфейли и дълбоки джобове повече от 150 години.

Bgtourism.bg е в кухнята на пицария „Бранди“ – домът на пица „Маргерита“ в Неапол (снимки+видео)

Скулптури на известни творци, стъклен купол, мраморен под и впечатляващи кристални полилеи създават усещане за аристократична обстановка във фоайето на хотела.

Най-известният обитател е бронзова статуя на Луи XIV върху кон. Повдигнатият десен преден крак на коня е полиран до блясък от поколенията, които са докосвали коляното му за късмет, преди да се насочат към площада, за да правят главозамайващи залози в казиното.

Легендите гласят, че към една от стаите на руската императрица Елизабет „Сиси“ са били добавени греди, за да може тя да тренира трапец преди лягане, а Уинстън Чърчил е резервирал апартамента на шестия етаж за летния сезон, за да може неговият папагал Тоби да лети свободно. И така до 1961 г., когато пернатата птица и излязла на чист морски въздух и не се върнала. Чърчил се връща още два пъти в хотела преди смъртта си през 1965 г.

Хотелът е бил едно от любимите места и за принцеса Грейс. През последните десетилетия Лейди Гага, Майкъл Джордан, Джулия Робъртс и още много високопоставени и известни гости са отсядали тук за една или две нощувки. Хотелът е дом на два от най-скъпите апартамента в света – най-платежоспособните могат да резервират апартаментите Princess Grace или Prince Rainier III.

Свещена земя и красиви залези привличат туристи на този малък остров в Гърция

Hotel de Paris е  претърпял пълно обновяване на стойност 280 милиона долара преди пандемията. Разполага с 99 стаи, които са разделени в четири ценови категории.

Ресторант Louis XV e с 3 звезди Мишлен, а Le Grill е с една звезда.

Легендарните заведения в хотела – Le Bar Americain и Em Sherif, са най-популярните в Монте Карло.

В продължение на десетилетия бар Américain на хотела е любимата дестинация за тези, които обичат изискани питиета. Кожените кресла са ставали свидетели на тайни и интересни разговори на кралски особи и светски личности.

Заведението изглежда така, сякаш е излязло направо от Великия Гетсби: великолепна и уютна атмосфера. Този легендарен бар в Монако има обстановка в стила на 20-те години на миналия век, която излъчва скромен блясък и деликатен чар.

В нашите дни заведението привлича не само със своята атмосфера, но и с редица уникални авторски коктейли. Барът е отворен за всички, дори и за тези, които не са настанени в хотела. Препоръчително е да сте облечени елегантно и да не правите снимки в бара, селфитата също не са разрешени. Франк Синатра е бил сред редовните гости и винаги е сядал на маса 34. Вътрешната градина е с палми и с мраморен под. 

Хотелът е участвал в множество филми, включително и в два филма за Джеймс Бонд – Never Say Never Again (1983) и GoldenEye (1995). Хотелът се намира на 27 километра от международното летище в Ница.

Сподели публикацията