Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

АлУла, Саудитска Арабия. Самолети от Кайро, Дубай и Париж започнаха да извършват полети до международното летище в АлУла (AlUla), което се намира в Североизпадната част на Саудитска Арабия и е врата към съкровищницата на страната. Аерогарата носи името на принц Абдул Маджид бин Абдулазиз и се намира на 25 километра югоизточно от града.

Българските туристи могат да стигнат до Саудитска Арабия с директен полет на Wizz Air от София до Рияд, а след това да направят вътрешен полет до АлУла. На летището домакините посрещат своите гости от страната и от всички краища на света с ароматно арабско кафе и с вкусни фурми.

Фермери и хотелиери в Саудитска Арабия накараха пустинята да дава плодове и зеленчуци

Летището е малко, компактно, модерно и е превърнато в арена на ценни произведения на изкуството на местни и световни творци.

Огледалната сграда в Саудитска Арабия създава впечатляващ диалог между природата, историята и бъдещето

Пред летището е впечатляващата творба Clio Dorado на испанския художник Маноло Валдес, живеещ в Ню Йорк, работещ с боя, скулптура и смесена техника.

Наследството и историята на Хегра: Саудитска Арабия показа как е изглеждала жена от царството на набатейците преди 2000 години

Clio Dorado на Маноло Валдес

Той въвежда в Испания форма на изразяване, която съчетава политически и социални задължения с хумор и ирония.

Сподели публикацията