Slide
Slide

София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова провед работна среща с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), съобщиха от ведомството. „По време на разговора отбелязах, че наличието на богато културно наследство е основен мотив сред избора на България за голяма част от туристите, които избират нашата страна. Културният туризъм е вторият най-предпочитан продукт в страната ни сред туристите от основните ни международни пазари“, заяви Николова.

Израелски медии показват уникални места в България

Представителите на асоциацията коментираха, че културният туризъм до момента е бил пренебрегван. Те обърнаха внимание и на конферентния и събитийния туризъм, на които също трябва да се акцентира, тъй като страната ни има огромен потенциал за развитие на този продукт.
По време на дискусията са били обсъдени мерките, които правителството предприе в подкрепа на туристическия бизнес – одобрената държавна помощ за туроператори, в размер на 35 евро на седалка и договорените 10 млн. лв. по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК).

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията