Slide
Slide

Бургас. Представители на израелски медии – телевизионни екипи и журналисти от онлайн издания, пристигнаха в Бургас с първия чартър от Тел Авив. Те са в България по покана на  израелски туроператори и авикомпании, за да покажат уникалните места, които впечатляват туристите.

И Бургас посрещна първите израелски туристи за това лято, повечето ще почиват в Слънчев бряг

„Комбинацията море и планина изключително много се харесва на израелските туристи.

Те идват у нас не само за казино. Сред любимите им места са Замъка в Равадиново, красивата панорамна гледка от село Козичино, Музеят на меда, където се впечатляват от стъклените кошери – туристите са само на 2 см разстояние от рояк.

Израелците много обичат българския мед заради природата.

В района на Бургас има много билки и меда е с много високо качество.

В старинна къща българка, облечена в носия, им показва как се меси тесто за мекици в дървен съд и ги пържи в тиган, след това и израелските туристи правят това. Ядат мекици на воля и пият домашна лимонада. Харесва им автентичността на страната ни и това, което никъде другаде няма да видят“ , заяви за  bgtourism.bg почетният консул на Израел у нас Орлин Мандов.

Орлин Мандов

Той посочи, че след 17 септември се очаква

голям интерес на израелски туристи към страната ни, тъй като тогава е израелската Нова година и празничните дни ще позволят на хората да пътуват повече.

За района на Бургас заложените чартърни полети са до 25 октомври и това ще позволи на местни хотели, където отсядат израелците, да работят до по-късно, а за Варна програмата се очаква да продължи да бъде целогодишна, ако се запази настоящата ситуация с коронавируса в двете държави.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията