Работните срещи на Проданов и Димитров в Берлин преминаха под знака на тези три ключови думи – сигурност, устойчивост, растеж
Работните срещи на Проданов и Димитров в Берлин преминаха под знака на тези три ключови думи – сигурност, устойчивост, растеж
Slide
Slide
Slide
Slide

Берлин. Българската делегация в Берлин, водена от министъра на туризма Христо Проданов и д-р Илин Димитров – председател на Комисията по туризъм към НС, се срещна с Олаф Люке, главен управител на Германската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (DEHOGA Бранденбург). Обсъдени бяха добрите практики на Германската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите като Бранденбургското гостоприемство, печата за хотели и ресторантьори, както и помощта, която браншовата организация оказва на членовете си.

“Беше обсъдено създаването на единна браншова организация в България, като българските представители обмениха със своите домакини ноу-хау и опита им при структурирането й. Предстоят няколко подобни срещи и с други държави, за да бъде избран най-добрият за България вариант, съобщават от Комисията по туризъм към НС, която в Берлин бе представена и от Снежана Апостолова – заместник-председател на Комисията по туризъм.

Министър Проданов в Германия: България е сигурна държава с качествен туристически продукт и на добра цена

На срещата е бил изтъкнат фактът, че немските туристи държат изключително много на местните продукти – местна храна и вино, на качеството и сигурността на дестинацията.

В разговорите е бил поставен акцент върху минералните извори, лечебната кал, лековития въздух и комплексния ни туристически продукт, предлагащ целогодишен туризъм, а не само върху традиционния интерес на германските гости към морския туризъм.

Комбинираният туристически продукт е много интересен за германските туристи. В Берлин Проданов не само потвърди, че страната ни е сигурна дестинация за гостите си от Германия, но със СПА, винен, културен и други видове туризъм България може да привлече повече туристи и има даденостите да удължи не само летния, но и зимния си туристически сезон.

Проданов проведе срещи с туроператори и представители на авиокомпании, които имат желание и възможности да изпратят повече туристи в страната ни.

Сапарева баня ще е домакин на Годишния конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Предстои сериозна работа и в сферата на маркетинга и добре таргетираната реклама на немския пазар, за да стигне до повече германци посланието, че България е сигурна и привлекателна дестинация с качествен туристически продукт, допълниха още от българската делегация в Берлин.

В срещите се включиха също Тихомир Патарински, туристическо аташе и първи секретар на посолството ни в Берлин и Митко Василев, управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара, както и Сийка Кацарова – председател на комисията по туризъм към ГБИТК.

Сподели публикацията