Slide
Slide

Никозия. Кипър от днес хвърля маските на закрито и слага край на всички ковид мерки на летищата и пристанищата си, съобщи БНР. Страната се връща към нормалния живот, след като падат последните две големи ограничения срещу коронавируса, действали близо 2 години.

Задължителното използване на маска в затворени помещения се премахва от днес съгласно решение на правителството. Тя остава само в зони с висок риск като здравни заведения, социални домове и градския транспорт.

Носенето на маска на закрито беше въведено през август 2020 г. и глобата за нарушителите бе 300 евро.
От днес в сила е и нов режим за влизане в Кипър, с който се отменят всички мерки и ограничения за пътуване, свързани с коронавируса.
Всички пристигащи на острова, независимо от коя страна идват, вече няма да представят валиден сертификат за ваксинация, преболедуване или тест за коронавирус.
Премахването на тези изисквания е голямо облекчение за туристите и пълно отваряне на страната за активния летен сезон.
През първите четири месеца на тази година в Кипър са пристигнали над 530 000 туристи, съобщи Статистическата служба тази седмица. Броят им е почти 10 пъти повече от посетилите страната при строгите пандемични ограничения през същия период на миналата година и близо 80% от рекордната 2019 г.
Сподели публикацията