Slide
Slide

Варна. Един от големите хотели във Варна се напълни с туристи от Германия. Напълно обновеният градски бизнес хотел Аква посреща екскурзионни туристи в морската ни столица още от месец март, съобщи генералният мениджър на хотели Аква Павлин Косев.

Той посочи, че морската ни столица все повече привлича туристи не само през лятото, но и през останалите сезони. Туристите споделят, че Варна ги впечатлява както с културно историческото наследство, така и с атмосферата в централната градска част, реставрираните стари сгради, градини с цветя, облагородената алея край морето и забележителностите около града.

„На прага сме на активния летен туристически сезон. Великденските празници преминаха много успешно. Посетиха ни много българи и румънци, както и гости от други държави. Всички показатели сочат до момента, че ще се получи един добър сезон, ако обстановката и ситуацията в момента се запазят. Туризмът е сфера, която всеки един от нас има нужда със семейството си да релаксира, да почива, да се възстановява, защото почивката е здраве“, сподели Косев.

Въпреки големите разходи на ресторантьорския бранш във Варна и спекулациите за твърде завишени цени, ресторанти на първа линия са обявили доста приемливи цени към 1 юни.

Сподели публикацията