Стела Балтова
Slide
Slide

София. Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) изпрати писмо до медиите, в което посочва, че се разграничава от исканията за оставка на министъра на туризма Стела Балтова и на екипа й.

Пълният текст на писмото:

Във връзка с постъпващи запитвания от представители на българските печатни и електронни медии относно поискана от туроператорско обединение оставка на Стела Балтова, служебен Министър на туризма и нейните заместници Даниела Стоева и Мария Белколева, Управителният съвет на АБТТА заявява:

• Действията на служебния кабинет на Министър Балтова, свързани с ПМС №197/ 05.06.2021 са правомерни и принципни. Заложените критерии за допустимост на кандидатите по програмата 16,5 млн. лв. за възстановяване на дължими плащания към потребителите на туристически услуги са в съответствие с условията на разрешената държавна помощ, гарантират целево изразходване на отпуснатите безвъзмездни средства в полза на пътуващите и осигуряват възможност за контрол от страна на държавата.

• Отправените обвинения за неглижиране на „случая Музенидис“ са несъстоятелни. Държавата не трябва да се намесва в междуфирмени отношения или да оказва съдействие на отделни икономически оператори, тъй като това би довело до неправоверно изкривяване на конкуренцията и нежелани изменения в бизнес средата;

• Нито обществото като цяло, а още по-малко туристическият бранш „имат полза“ от спекулации с опасността от фалити в сектора, насаждане на страх у потребителите и чувство на недоверие към туроператорите и поетите от тях отговорности .

Като декларира готовност за взаимодействие с всички с добронамерен интерес в дейностите за постигане устойчиво и безопасно възстановяване на сектора, АБТТА решително се разграничава от исканията за оставка на Министъра на туризма Стела Балтова и екип.

ОБТ: Почивките на 150 000 българи в Гърция са под въпрос

Днес от 10 часа в Пресклуб БТА СТТА Обединение „Бъдеще за туризма“ дава пресконференция, на която да запознае медиите със своите аргументи относно исканията си за оставки и протест, който е организиран за утре от 11 часа.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията