Slide
Slide

Цюрих. Хотелска верига в Швейцария пусна луксозен пакет за настаняване „Сovid-19“. Той включва луксозен престой в апартамент, специализирана лекарска услуга, личен готвач, доставка на храна и дори тестване за коронавирус. В дните на самоизолация, лозунгът на Le Bijou „Хотелска услуга без други хора“ има съвсем ново значение.

„Цялото съдържание на услугата не включва контакт с други хора. По никакъв начин няма да сте застрашени сред други заразени пациенти и възможността за допълнителни инфекции в болниците“, споделя директорът на хотела Александър Хюбнер пред Insider.com. Le Bijou разполага с 42 стаи, които Хюбнер описва като луксозно настаняване в Airbnb. Апартаментите са оборудвани с кухня, сауна, джакузи, камина и фитнес зала. Няма друг персонал освен хигиенистите. Той добави, че гостите имат частно приложение и 24 часа в денонощието може да си поръчат храна, готвачи, хранителни стоки, масажи и други подобни.
„Всичко е направено така, че да не се налага да виждате други хора“, казва Хюбнер и обяснява идеята.

 | Autor : Le BijouСъздаването на услугата „covid-19“ беше логична последователност от събития. Той видя, че гостите удължават престоя си, че някои призовават лекарите да дойдат да ги прегледат. Затова решил да комбинира всичко това в един пакет, който включва: посещения при лекар, тестване на вируси и 24-часова грижа от медицинска сестра. Le Bijou си партнира с частна клиника, за да могат да предлагат тези услуги. Миналата седмица хотелът получи пет резервации, а запитванията растат с всеки изминал ден. Въпреки че опцията за настаняване за една нощ все още е отворена, хората обикновено резервират от две седмици до два месеца. Половината от гостите са туристи, а другите 50 на сто от настанените са от Швейцария. Хюбнер посочи, че са намалили цените на престоя си. Нощувката, която преди е била близо 1000 долара, сега е намалена на половина. Посещението на лекар два пъти на ден струва около 800 долара, а тестването излиза около 500 долара. Целодневната грижа за медицинския персонал струва допълнителни 5200 долара и двуседмичен престой от 6 до 80 долара, в зависимост от всичко, което е включено в пакета. Или общо казано двуседмичен престой в хотела може да излезе 77 500 евро.

Габриела Тодорова

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията