Slide
Slide

От 1980 година Световната туристическа организация към ООН отбелязва Международния ден на туризма на 27 септември.
Целта на тази инициатива е да се привлече вниманието на международната общественост към значението на туризма и неговата роля за развитието на социалната, културната, икономическата и политическата сфери на обществения живот. UNWTO обяви 2020 година като година на „Туризма и развитието на изостаналите райони“.

2 години bgtourism.bg – професионализъм, амбиция, позитивизъм, креативност, коректност

Екипът на национална информационна агенция bgtourism.bg честити празника на всички, които работят в сферата на туризма! Бъдете здрави, вдъхновени, всеотдайни, уникални! Работете със страст и продължавайте да правите хората щастливи! Струва си! На нашите читатели – пожелаваме да продължават да се информират и преоткриват света!

9 чудни места в България, които си заслужава да посетите (видео)

Зураб Пололикашвили – генерален секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН

През последните 40 години Световният ден на туризма подчерта силата на туризма да засегне почти всяка част от нашите общества. В момента това съобщение е по-важно от всякога.
Темата на Световния ден на туризма 2020 – Туризъм и развитие на изостаналите райони – е особено актуална, тъй като се изправяме пред безпрецедентна криза.

Euronews показа природните богатства на две от перлите по Черноморието ни – Албена и Св. Св. Константин и Елена

Антонио Гутиереш – генералeн секретар на ООН

За 40-те години от първия Световен ден на туризма много неща се промениха. Търсенето на пътувания нарасна. Светът се отвори, като позволи на повече хора от всякога да изследват света и различните му култури.

Днес туризмът е твърдо утвърден в Програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г. като двигател за просперитет, защита на нашата планета и полагане на основите за мир и разбирателство между хората.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията