Slide
Slide

Бургас. Туроператорите да синхронизират дейността си с общинските власти, за да бъдат подпомогнати с различни културни продукти, които да обогатят програмата на туристите. Това призова зам. кметът Диана Саватева по време на среща с туристическия бизнес, инициирана от Бургаската Регионалната туристическа асоциация, в която участва заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева.

Зам.-кметът на Бургас, Диана Саватева: “Дигитализацията на музеите и галериите ще увеличи туризма в пъти повече“

Според нея по-активната комуникация на туристическия бизнес с местната администрация, както и общите инициативи, са ключови в създаването на по-добър продукт и за преодоляване на последиците от Ковид 19. Тя подчерта, че

през трудния сезон 2020 Община Бургас е заложила изключително на този подход.

Повод за призива бе изказването на Иван Кирязов, собственик на туристическа фирма, който обяви, че планира пътувания на украински туристи до Бургас и региона в крилата на активния сезон.

Днес е Световният ден на туризма. Честит празник!

Хотелите в Слънчев бряг затварят в края на месеца, когато ще отлетят и последните туристи от Израел и Беларус. Хотелиерите в Слънчев бряг са категорични, че още през февруари и март месец трябва да започнат преговори за зелени коридори за най-важните пазари – Англия и Русия.

Най-важните новини от туризма в област Бургас тук

В рамките на дискусията Саватева отправи

питане към зам. министър Георгиева дали Министерството на туризма готви програми, насочени към развитието на културен туризъм,

по които с проекти могат да участват както фирми, така и общини. Ирена Георгиева отговори, че министерството работи в тази посока.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

На първо място бих желал да ви поздравя с огромната аудитория,  до която сте  достигнали – 2 милиона читатели. Това е най- безпристрастният показател, че следите прецизно тренда в туристическия бизнес, че сте полезни и сте спечелили доверието на читателската публика, която включва както представителите на туристическия бранш, така и реалните потребители –  туристите. Сайтът www.bgtourism.bg е изключително добре организиран, удобно систематизиран и ежедневно актуализиран с много и разнообразна информация. Страницата, предоставя възможност на едно място да бъде открита подробна информация за  възможностите, които предоставят различните дестинации в България, хотели, туроператори, както и актуалната ситуация в туризма в международен план.
Пожелавам Ви да продължавате да се развивате в същата посока и да печелите още повече верни читатели. Приятно ми е, че често чета в сайта за Бургас и региона.

Сподели публикацията