Варна, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Варна. С богата програма, която включва безплатен пешеходен тур, концерт и онлайн игра, Варна отбелязва Световния ден на туризма – 27 септември. Денята започна с тематична туристическа обиколка с екскурзовод на тема „Туризъм с традиции – старите варненски хотели“.

Днес е Световният ден на туризма. Честит празник!

Групата тръгна от Туристическия информационен център, а маршрутът включваше стари сгради в централната градска част, които сега са архитектурни паметници – това са гранд хотели „Ню Йорк“, „Мусала“, „Лондон“ и „Париж“, съобщи за bgtourism.bg Христина Неделчева от Съюза на екскурзоводите.

Най-важните новини от туризма в област Варна тук

Конкурс за семейна рисунка на асфалт с тема „Туризмът: Изграждане на мир!” се проведе около сцена „Раковина“ в Морската градина.

В социалните мрежи и на лед-стена в града се излъчва видео-обръщение от екскурзоводи на повече от 10 езика #Варна Ви поздравява!.

2 години bgtourism.bg – професионализъм, амбиция, позитивизъм, креативност, коректност

Морската ни столица организира оцветяване на забележителностите на Варна „Туризмът: Насърчаване на знанието!“.

Денят приключи с концертна програма – изпълнения от детски състави от Общински детски комплекс Варна. Специален гост бе Стефан Илчев.

Наградени бяха и призьорите от онлайн играта „Улови мига във Варна“.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сайтът bgtourism.bg за много кратко време се превърна в туристически медиен прозорец, през който дори и специалистите от Министерството на туризма гледат какво и как се случва на туристическата карта в България.
Аз лично съм впечатлен най-вече от бързината, с която се случват нещата, коректна информация, кратко, ясно с конкретни примери и интервюта!
Браво на целия екип на bgtourism.bg, продължавайте все така упорито и обективно!
Сподели публикацията