Георги Щерев, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Георги Щерев, БХРА: Искаме туризма да заеме своето достойно място в икономиката на България и признанието, което му се полага

Варна. Браншовите организации от Варна и Златни пясъци се събраха тази вечер и заедно отбелязаха Световния ден на туризма. Това стана на чаша ароматно вино, вкусни мезета и хубава компания сред професионалисти в индустрията. Домакин на събитието бе клуб „Сенсо“ до Морската гара.

Варна отбелязва Световния ден на туризма с богата програма и с послание на над 10 езика

„Радвам се, че успяхме да се обединим да честваме заедно с оптимизъм и вяра в това, което ще постигнем.

Тук сме, за да отчетем заслуженото към всички

собственици и мениджъри, към всички хора, които работят в туризма, че успяхме с много усилия да изкараме сезона.

Пандемията и затварянето на границите през 2020-та година до момента е най-тежката година за туризма в световен мащаб, не само за Варна, а този бранш е основно препитание на огромна част от съгражданите ни!

Въпреки това, ние, браншовите организации от Варна и Златни пясъци се обединихме.

Обединението за нас е най-важното, заедно с държавата и Общината да постигнем крайната цел – да минимизираме щетите от пандемията. Неслучайно Стамболов е казал:

Съединението прави силата, а силата ражда независимостта“

– независимост, която е така необходима за бранша, за да заеме достойното си място в икономиката на България и да получи признателността, която би трябвало да я има“, заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Георги Щерев.

Много хотелиери, ресторантьори, екскурзоводи, туроператори и туристически агенти, експерти в туризма, представители на водещи университети, чиято мисия е свързана с туризма, присъстваха на празничното събитие, на което домакините предразположиха своите гости в изключително приятелска обстановка.

Председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров поздрави своите колеги и пожела край на пандемията с цитата на икономическия съветник на американския президент Ричард Никсън:

„Ако нещо не може да продължава вечно, то то ще престане“. 

Илин Димитров

Събитието бе уважено и от областния управител на Варна Стоян Пасев, който се поклони пред ентусиазма на всички представителите на туристическата индустрия.

Стоян Пасев

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сайтът bgtourism.bg за много кратко време се превърна в туристически медиен прозорец, през който дори и специалистите от Министерството на туризма гледат какво и как се случва на туристическата карта в България.
Аз лично съм впечатлен най-вече от бързината, с която се случват нещата, коректна информация, кратко, ясно с конкретни примери и интервюта!
Браво на целия екип на bgtourism.bg, продължавайте все така упорито и обективно!
Сподели публикацията