Георги Щерев, снимка Руслан Йорданов

Георги Щерев, БХРА: Искаме туризма да заеме своето достойно място в икономиката на България и признанието, което му се полага

Варна. Браншовите организации от Варна и Златни пясъци се събраха тази вечер и заедно отбелязаха Световния ден на туризма. Това стана на чаша ароматно вино, вкусни мезета и хубава компания сред професионалисти в индустрията. Домакин на събитието бе клуб „Сенсо“ до Морската гара.

Варна отбелязва Световния ден на туризма с богата програма и с послание на над 10 езика

„Радвам се, че успяхме да се обединим да честваме заедно с оптимизъм и вяра в това, което ще постигнем.

Тук сме, за да отчетем заслуженото към всички

собственици и мениджъри, към всички хора, които работят в туризма, че успяхме с много усилия да изкараме сезона.

Пандемията и затварянето на границите през 2020-та година до момента е най-тежката година за туризма в световен мащаб, не само за Варна, а този бранш е основно препитание на огромна част от съгражданите ни!

Въпреки това, ние, браншовите организации от Варна и Златни пясъци се обединихме.

Обединението за нас е най-важното, заедно с държавата и Общината да постигнем крайната цел – да минимизираме щетите от пандемията. Неслучайно Стамболов е казал:

Съединението прави силата, а силата ражда независимостта“

– независимост, която е така необходима за бранша, за да заеме достойното си място в икономиката на България и да получи признателността, която би трябвало да я има“, заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Георги Щерев.

Много хотелиери, ресторантьори, екскурзоводи, туроператори и туристически агенти, експерти в туризма, представители на водещи университети, чиято мисия е свързана с туризма, присъстваха на празничното събитие, на което домакините предразположиха своите гости в изключително приятелска обстановка.

Председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров поздрави своите колеги и пожела край на пандемията с цитата на икономическия съветник на американския президент Ричард Никсън:

„Ако нещо не може да продължава вечно, то то ще престане“. 

Илин Димитров

Събитието бе уважено и от областния управител на Варна Стоян Пасев, който се поклони пред ентусиазма на всички представителите на туристическата индустрия.

Стоян Пасев

Gepostet von Pavlin Kosev Hotel Aqua am Sonntag, 27. September 2020

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сайтът bgtourism.bg за много кратко време се превърна в туристически медиен прозорец, през който дори и специалистите от Министерството на туризма гледат какво и как се случва на туристическата карта в България.
Аз лично съм впечатлен най-вече от бързината, с която се случват нещата, коректна информация, кратко, ясно с конкретни примери и интервюта!
Браво на целия екип на bgtourism.bg, продължавайте все така упорито и обективно!
Сподели публикацията