Замъкът в Равадиново
Slide
Slide

Равадиново. Замъкът „Влюбен във вятъра“ беше отличен с наградата на Международната Екологична Асоциация (САЩ) в категорията „Най-добър eкологичен комплекс“. В надпреварата, в която участваха над 1 000 обекта и екологични паркове от почти 100 държави – българската атракция на Георги Тумпалов е класирана на първо място (виж тук). 

Екотуризмът е най-бързоразвиващата се форма на алтернативния туризъм и придобива особено значение точно сега в първите месеци след катастрофалните за туризма в глобален мащаб месеци. Ние само можем да се радваме, че нашите усилия не оставят незабелязани.

Замъкът в Равадиново се превърна в снимачна площадка и естествен декор за български игрален филм

„Най-добър екологичен комплекс“ не се създава за един ден или една година. Повече от 26 години работим целогодишно и с право мога да кажа, че нашият замък е не само райски кът, но той е и храна за душата. Горд съм с наградата и се радвам, че даваме своя принос в популяризирането на България, като дестинация за екотуризъм.

В Замъка в Равадиново откриват Музей на порцелана

Ние сме едно малко звено от веригата, която трябва да се изгради от Министерството на туризма, туристическите и транспортни фирми, цялостната инфраструктура и с това което сме постигнали до момента и авторитета, който имаме в България и по света, мога да гарантирам, че сме най-силни по тази верига и че на нас може да се разчита“, заяви собственикът и строител на Замъка Георги Тумпалов. 

Вдигат огромна Ботаническа градина в Замъка в Равадиново

Международната Екологична Асоциация (САЩ) е основана през 1990 година и има 206 държави членове и представителства в 55 държави. Наградата на българската атракция ще бъде връчена на 28 юли 2021 г. на Тържествена гала церемония в Токат Дедеман Хотел в присъствието на чуждестранни медии и специални гости, около 30 посланици и над 1000 професионалисти в областта на екотуризма.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията