България ще е представена с най-големия щанд на туристическото изложение „Отдих“ 2020 от 7 до 10 септември

София. Вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с посланика на Руската федерация Н. Пр. Анатолий Макаров по повод предстоящото й посещение в Москва.

В периода 7-10 септември тази година в руската столица ще се проведе Международното туристическо изложение „Отдих“ 2020, на което България е страна-партньор и в официалното му откриването участие ще вземе вицпремиера Марияна Николова. Страната ни ще е представена с най-големия щанд, а участие в борсата ще вземат редица български фирми.

Милиони руски туристи се готвят за лятна ваканция

Сред основните цели на предстоящата визита са задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на туризма, запазване позициите на България като предпочитана туристическа дестинация на руския туристически пазар в условията на продължаващата пандемия от коронавирус и готовността на страната ни да посрещне руски туристи по време на предстоящия зимен туристически сезон 2020 и летен туристически сезон 2021.

Посланик Макаров потвърди желанието на руската страна за възобновяване на туристическите пътувания между двете страни.

Русия продължава да е сред най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма полага последователни усилия за гарантиране на най-добрите условия за руските туристи и руските туроператори, предлагащи България като приоритетна дестинация, увери вицепремиерът Николова. Тя подчерта, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настанява и места за хранене и развлечения.

Допитване: 93% от българите искат да отпаднат ограниченията за влизане в страната ни от Русия и Турция

Очаква се по време на работното си посещение в Москва вицепремиерът да проведе работни срещи на високо политическо ниво, сред които среща с Дмитрий Чернишенко, заместник-председател на правителството на Руската федерация, в чието портфолио попада сектор „Туризъм“, и с г-жа Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

Министерството на туризма започва излъчването на рекламните клипове за популяризиране на малко познати места (видео)

Министър Николова благодари за разговора и поднови молбата си към посланик Макаров за оказване на съдействие за възстановяване на самолетните полети между двете страни като основен фактор за развитието на туристообмена.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК