Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
Slide
Slide
Начало България София Кошмарен трафик към морето заради ремонта на АМ “Тракия” при Чирпан

Кошмарен трафик към морето заради ремонта на АМ “Тракия” при Чирпан

Slide
Slide
Slide
Slide

София/Стара Загора. Кошмарен е трафикът към морето по автомагистрала “Тракия”. Заради ремонта край Стара Загора стотици автомобили са в капана по обходния маршрут през село Ракитница, вече повече от три часа, съобщи bTV.

Проблемът със задръстването в посока Бургас, започва около 9:00 ч. сутринта. Макар ситуацията да се подобри леко към обяд, заради ремонта на “Тракия” край Стара Загора, трафикът се отбива на пътен възел “Чирпан Изток” и минава по стария път от София към морето, през селата.

И точно край село Ракитница е неговата критична точка. Тук пътят е тесен, а поема цялото пренасочено движение и в двете посоки. Има легнали полицаи и ограничение на скоростта. Затова и по традиция, особено през почивните дни, се образуват километрични колони.

Попадналите в капана на задръстването споделят, че 20-километровата отсечка от Чирпан до Ракитница се е пътувала в най-добрия случай за 40 минути. А в шофьорските групи има постове на водачи, които споделят, че средната скорост, с която са се движели, в района на обиколния маршрут на ремонта на “Тракия”, е била 3 километра в час. И в цялата тази напрегната ситуация, в интернет се появиха снимки от задръстването с надпис “Спа Ракитница – свободни места няма”.

В момента движението в посока Бургас се нормализира, но продължава да е интензивно.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията