Slide
Slide
Slide
Slide

Катания. Двигател на самолет на българската авиокомпания Bulgarian Air Charter избухна по време на полет между Катания и Рим. Според италианските медии, малко след излитането на самолета на 25 юни вечерта от сицилианския град единият от двигателите аварирал, съобщи Bulgaria ON AIR.

В самолета е имало 42 пътници – 34 полицаи и 8 бежанци. Самолетът е летял за летище “Леонардо да Винчи“ в Рим, докъдето полицаите трябвало да придружат групата бежанци, достигнали с лодки сицилианските брегове. Заради аварията обаче самолетът се върнал на летището в Катания.

Според националния секретар на италианския полицейски синдикат Андреа Чекини, самолетът се приземил обратно на летището в Катания единствено благодарение на способностите на пилота.

Чекини заявила още, че въпросният самолет бил на 31 години.

Bulgarian Air Charter е чартърна авиокомпания със седалище в София и е основана през 2000 г.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията