Slide
Slide

София. Приключи гратисният период, който властите дадоха на бизнеса да се подготви да работи само със зелени сертификати. Документът от днес е необходим за пропуск в заведения, търговски обекти, фитнеси и др. Няма да се изисква само за посещения в аптеки, хранителни магазини и банки.  (виж заповедта на здравния министър ТУК)

Съобщиха откога диагностицираните с антигенен тест ще получават сертификати

Контролните органи вече ще глобяват клиенти и собственици, ако има хора, които нямaт документ за ваксинация, отрицателен PCR или антигенен тест, или документ, че са преболедували коронавирус. Глобите за физическо лице са от 300 до 1 000 лева, а за юридическо – от 500 до 2 000 лева. При тежки нарушения санкциите могат да стигнат до 50 хиляди лева. Задължително условие е и проверяващите обектите да разполагат със зелен сертификат.

МЗ: За местата за настаняване не се изисква зелен сертификат

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията