Slide
Slide

Гръцкият остров Милос е първи в класацията на десетте най-красиви острова в света, която CNN публикува. Островът е на близо 960 км от София, като до него може да се стигне до Атина и от там с 40-минутен полет или ферибот (фериботите отнемат между три и седем часа).

В престижната класация южните ни съседи с красивия остров в Егейско море изпреварват популярни екзотични дестинации като Палаван във Филипините, Мурея във Френска Полинезия, Кауаи на Хавайските острови и други. Милос е мъничък остров в югозападния край на гръцките Циклади.

От 1 октомври всички собственици/наематели на места за настаняване трябва да подават информация към ЕСТИ

Там е открита прочутата Венера Милоска през 1820 г., а островът – подобно на статуята – е зрелищен и красив като древната богиня на любовта. Избелените къщи със сини капаци на прозорците отразяват естествената цветова схема на острова, а брегът е ерозирал в чудесна картина от арки, заливи и плажове с бял пясък, които приканват гостите. Пещерите Клефтико, до които можете да стигнете само по вода, са невероятни.

В ТОП 10 на класацията на CNN са намерили място следните острови – Милос (Гърция), Бартоломе (Еквадор), Фрегат (Сейшели), Сейнт Лусия (Малки Антили), Джура (Шотландия), Комодо (Индонезия), Сеня (Норвегия), Мурея (Френска Полинезия), Палаван (Филипини) и Кауаи (САЩ).

Съдбата има интересно чувство за хумор! Фалитът на „Томас Кук“ обърка сватбената церемония на … Томас Кук

Сподели публикацията