Стела Балтова, стоп кадър БНТ
Slide
Slide

София. „Всеки момент имам уверението от здравния министър д-р Стойчо Кацаров, че ще бъде увеличена възрастта за влизане на деца без PCR тест, надявам се това да стане още днес. Досега възрастовата граница бе 5 г., тя ще бъде увеличена на 12 г.“, заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на туризма доц. Стела Балтова.

Съвсем скоро предстои улесняване на условията за влизане в България за повече държави, добави Балтова. В момента свободен достъп до страната ни имат Румъния и Чехия, като вече 120 000 румънци са посетили България след решението да пристигат у нас без тестове и карантина. Очаква се много скоро да бъде разширен списъка с държави, чийто граждани ще влизат у нас без изисквания относно ПСР и карантина. От туристическото ведомство са в постоянен контакт със здравния министър.

Министрите на здравеопазването и на туризма обсъдиха важни теми за здравния туризъм и възможности за развитието му в България с помощта на балнеолечението

Относно подготовката за летния сезон у нас, тя обясни, че над 120 експедиенти от Германия са били на посещение в България тази седмица.
Това, което се каза е, че в действителност качеството трябва да бъде издигнато отново в култ, но най-важното е гъвкавостта. Хората, които работят в този сектор са отдадени на това, което правят, убедена е министър Балтова. И българите, и чужденците, са добре дошли и ще бъдат приети по един и същи начин, подчерта тя.

Вече имаме близо 30 плажа с безплатни чадъри и принадлежности, на много други цените са между 1 и 6 лева, обясни министърът, добави в БНТ министърът.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията