Slide
Slide

София. Министърът на туризма доц. Стела Балтова и министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обсъдиха възможностите за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация за висококачествен здравен туризъм. Разгледани бяха превенцията и профилактиката като част от здравето на българите в балнео и СПА курортите на страната. Участие в работната среща взеха Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и д-р Татяна Ангелова – заместник-председател на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация и председател на Контролния съвет на БСБСПА.

Албена и Златни пясъци впечатлиха най-големите германски туроператори с условията си за почивка и мерките за безопасност

Включване на конкретни проекти, свързани с превенцията и профилактиката в политиките на Министерство на здравеопазването като част от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България, бе една от темите в работната среща. Обсъдени бяха също възможности и политики, свързани със засилване имунитета на населението с помощта на минералния ресурс на България, целеви проекти в областта на превенцията като част от здравните политики, целящи намаляване на разходите за здравеопазване, финансиране от страна на държавата на изходящите антигенни тестове за туристи от държави, от които такива се изискват, както и пост-ковид рехабилитация в сертифицираните по Наредба 4 на Министерство на туризма и Министерство на здравеопазването Медикъл/СПА центрове.

Министърът на туризма приветства откриването на експедиентски тур за едни от най-големите и влиятелни представители на германския туристически бизнес

„Благодарим на ресорните министри – д-р Стойчо Кацаров и доц. Стела Балтова, че отделиха от ценното си време и за професионалното отношение. Двамата се ангажираха по важни за деня теми, които касаят не само здравният туризъм, но и здравето на всички работещи в сектора и туристите в страната ни“, заяви председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова, която за пореден път потвърди, че в лицето на експертите на организацията държавата може да има пълноценен партньор.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията