Slide
Slide

Чепеларе. С музика, танци и превърналите се в емблема хора в контурите на Олимпийските кръгове на едноименния площад, Чепеларе отбеляза Международния олимпийски ден – 23 юни – и Празника на хората в едно.
Събитието беше съвместно организирано от Клуб „Веселие“, ЦПЛР – ОДК Чепеларе, Фондация „Обществен фонд Чепеларе“ и Община Чепеларе.

Тържеството започна в 18:00 часа с шествие, водено от единствената олимпийска шампионка на България от Зимни олимпийски игри и гордост за Чепеларе – Екатерина Дафовска – което премина по главната улица и се вля в площад „Олимпийски“. Там започна и първото хоро, като танцовата програма на Клуб „Веселие“ и ЦПЛР – ОДК Чепеларе продължи около час и половина.

В чест на международния характер на Олимпийското движение танцовите състави представиха гръцко, сръбско, турско, албанско и полско хоро. Пак в чест на Международния олимпийски ден, вместо в носии, участниците и организаторите бяха облечени в тениски с олимпийското лого. Танците завършиха с хита „Йерусалема“ – Танц на надеждата.

От сцената на площад „Олимпийски“ кметът на Община Чепеларе г-н Боран Хаджиев и олимпийската ни звезда Катя Дафовска приветстваха съставите и им връчиха грамоти за участие.

По време на празника всеки желаещ можеше да си закупи билет за участие в организираната от Фондация „Обществен фонд – Чепеларе“ томбола под мотото „Нека няма двор без детска люлка“. Тегленето на печелившите започна след края на програмата на Клуб „Веселие“ и ЦПЛР – ОДК Чепеларе, а веднага след това започна авторският моноспектакъл, постановка на Калин Сърменов „Тъп оптимист“, изнесен от актьора Явор Борисов от Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията