Лондон, снимка Асен Ибров - Bgtourism.bg
Slide
Slide

Лондон. От сутринта на 30 юни отпада карантината за пристигащите от 16 дестинации, съобщи министърът на транспорта във Великобритания Грант Шапс. Правителството добави нови дестинации в „зеления списък“ за пътувания, като сред тях са Малта, Балеарските острови, остров Мадейра, някои Карибски острови и дестинации. В момента България е в „жълтия списък“. Плановете на британското правителство са по-късно през лятото напълно ваксинираните хора за влизат в страната без карантина.

„Терма вилидж“ обяви лятна оферта с безплатна нощувка и процедура по избор – криокабина или масаж

В същото време в „червения списък“ обаче попадат Доминиканската република, Хаити, Еритрея, Монголия, Тунис и Уганда, което означава, че пристигащите от тях трябва да се карантинират по хотели за тяхна сметка. Новината за новите дестинации в „зеление списък“ бе приветствана от местната туристическа индустрия, но тя призовава скоро повече държави да бъдат добавени.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията