Slide
Slide

Кранево. 8 метра! Цели 8 метра е разстоянието от чадър до чадър на плажа във ваканционно селище „Терма вилидж“ в Кранево, който бе подреден през изминалия уикенд. Това е нов национален рекорд, който с метър подобрява отстоянието между чадърите на плажа в Албена и ще гарантира по-голямо спокойствие на туристите заради коронавируса по света. Минималното отстояние, на което стопаните на плажове започнаха да редят чадърите в България и в редица европейски топ дестинации за лятна почивка за предстоящия сезон е 4 метра.

„Поставихме първите 50 чадъра, за да посрещнем гостите си в началото на юни. Първоначално ще започнем с 8 метра разстояние между чадърите и 2 метра дистанция между двата шезлонга под чадъра, като с това ще дадем по-голяма свобода, спокойствие и сигурност на нашите посетители. За удобството на нашите гости сме поставили и 5 шатри“, заяви за bgtourism.bg Андриан Димитров – един от мениджърите на плажа. Той посочи, че за предстоящия сезон чадърите ще бъдат по 4 лева, а шезлонгите по 3 лева – така комплектът от чадър с два шезлонга ще бъде по 10 лева – 60% по-евтино от миналото лято. Изискването на министерството на туризма за стимулиране на вътрешния туризъм бе за минимум 50% намаление на цените за плажни принадлежности.

Плажът в Кранево оглави класация в Румъния

Плажовете в област Добрич са известни по цял свят със своите дълги и широки плажни ивици с фин пясък, а морето е плитко и чисто. Плажът на „Терма вилидж“ се намира в непосредствена близост до националния резерват Балтата, който допринася за чистия и здравословен въздух в региона. Наскоро той оглави класация в Румъния за малко известни български плажове, която препоръчва на северните ни съседи задължително да го преоткрият и посетят. Припомняме Ви, че м.г. плажът на „Терма вилидж“ бе домакин на Европейския шампионат по плажен тенис, който събра най-добрите състезатели от над 20 държави при мъжете и жените от този спорт в света. Домакините са разположили съоръжения за плажни спортове за волейбол, футбол и др., като това дава възможност на почиващите да релаксират със спорт по време на своята ваканция. Плажният ресторант е с обновено меню, допълват домакините.

Ваканционно селище „Терма вилидж“ предлага краткросрочни и дългосрочни мерки за спасение на туризма в Община Балчик

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията