Чепеларе
Slide
Slide

Чепеларе. Истински букети от емоционални видеообръщения и поздравления днес получаваха чепеларци и всички, които обичат красивото планинско градче. Това ставаше чрез официалната страница на община Чепеларе във фейсбук, където традиционните послания от тържествата, бяха заменени с клипове с празнични слова в дигиталното пространство по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, както и официален празник на град Чепеларе.

Николина Ангелкова – министър на туризма

„Град Чепеларе е не просто град, който е разположен в сърцето на Родопите. Това е град, който със своите жители, които със своето трудолюбие, със своето постоянство и със своите усилия, показват и разгръщат магията на нашия прекрасен край. Това е изключително важно за туризма, който в момента се намира в една изключително тежка ситуация, но вярвам, че заедно и с общи усилия ние ще продължим да представяме България пред света. Ще продължим да представяме Чепеларе, който е не само известен ски курорт и заедно с Пампорово предлагат прекрасни условия за зимни спортове, за туризъм и ваканция, но

това е град, който със своята магия ни привлича и ни кара да се върнем“.

Сийка Кацарова – председател на Българския Съюз по Балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на ЕСПА

„Поздравявам всички чепеларци по случай празника на града. Пожелавам на мислещия и амбициозен кмет Боран Хаджиев и на неговия екип – да продължават да работят за налагане на дестинацията като предпочитано място за туризъм и спорт. Пожелавам на всички чепераци здраве, независимо къде са – в района, в България или в чужбина.

Да продължават да обичат родното си място, да разказват за гостоприемството му,

за спокойствието, за здравословния климат, за шампионите и за Родопската кухня“.

Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе

Пантелей Мемцов – председател на Общинския съвет

Своите поздравления към чепеларци специално поднесоха още: Красен Кралев – министър на младежта и спорта, д-р Даниела Дариткова – председател на ПГ на ГЕРБ, народен представител и председател на Комисията по здравеопазването в НС, д-р Красимир Събев – народен представител, Вежди Рашидов – народен представител и бивш министър на културата, легендарната ни спортистка и най-успешна олимпийка Мария Гроздева, Стоян Пепеланов – актьор, както и директори, учители и възпитаници на учебни заведения в Община Чепеларе.

Видеото съдържа всички поздрави за днешния празник от официални лица и най-вече поздравите от децата на Чепеларе и общината!

Честит празник и от екипа на информационна агенция bgtourism.bg с пожелание Чепеларе да покаже повече туристи красотата и гостоприемството на това уникално място в България. Пожелаваме на чепеларци да бъдат здрави, да съхраняват прекрасната природа, да преследват нови и по-големи постижения с характерния за региона силен  български дух, с който олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и всички жители на Чепаларе, успешно са изкачили стъпалата на своето професионално развитие на световно ниво.

Сподели публикацията